8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradski hor Bijelo Polje nastupa u Kotoru

Hor

Povodom Dana opštine Kotor na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra, u subotu 19. novembra od 19 sati, nastupiće Gradski hor Bijelo Polje.

Gosti su Gradski hor Kulturnog centra Kotor.

Ulaz je slobodan.

Gradski hor iz Bijelog Polja njeguje i izvodi više vrsta umjetničke muzike, a bavi se  i obradom popularnih pjesama iz naših krajeva Bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima brojne solističke nastupe. Hor je po strukturi mješovito višegeneracijsko pjevačko društvo i broji 50 članova. Osnovan je 2016.g. sa ciljem razvijanja kretivnog odnosa prema kulturnom naslijeđu i stvaralaštvu, a za podsticanje aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizacije koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista. Hor je do sada imao veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu, od kojih su mnogi bili takmičarskog karaktera, gdje je hor osvojio brojne nagrade i priznanja.

Članovi hora su posebno  ponosni na osvojenu srebrnu medalju na Beogradskim horskim svečanostima BEHOS 2018, gdje je predsjednica žirija bila uvažena dirigentica Darinka Matić Marović.

Obnovljeni Gradski hor djeluje u okviru Kulturnog centra „Nikola Đurković“. Članove hora povezuje ljubav prema muzici i druženju. Hor vode  profesorice Dušica Ćetković i  Ljiljana Dončić.

Najčitanije