22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Grlić Radman: Nadamo se skorom otvaranju granice sa Crnom Gorom

Posjeta Ministra vanskih poslova HR Crnoj Gori – foto Boka news

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da se nada da će ta država brzo otvoriti granice prema trećim zemljama, pa i prema Crnoj Gori.

On je kazao da je politika otvaranja granica Hrvatske usaglašena sa politikom Evropske komisije (EK) u borbi protiv korona virusa, koja je preporučila da se do 15. juna granice otvaraju samo unutar EU.

“Gleda se epidemiološka slika u državama prema kojima se otvaramo, nismo ni prema svim članicama (EU) otvorili granice”, kazao je medijima Grlić Radman tokom zvanične posjete Pogorici i susreta sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem.

GP Karasović
GP Karasović – foto Boka News

Prema riječima Grlić Radmana, oko tri hiljade crnogorskih državljana je prešlo hrvatsku granicu bez problema, što je moguće kada postoje jasni razlozi putovanja kao što je poslovni sastanak, nekretnina ili neki lični razlog.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović je kazao da razumije preporuke EU o otvaranju granica za svoje članice, te zahvalio na pomoći koju je Hrvatska uputila Crnoj Gori za vrijeme pandemije.

Najčitanije