5 C
Kotor

Slušaj online radio

Grlić Radman u Boki – s mons. Štironjom razgovarao o povratu crkvene imovine

Gordan Glić Radman – foto Boka News

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u subotu je poručio Hrvatima u Crnoj Gori da je važno da očuvaju jedinstvo kako bi se sačuvao hrvatski identitet i kako bi oni ostali na svojim stoljetnim ognjištima.


U sklopu dvodnevnog posjeta Crnoj Gori, Grlić Radman u subotu se u Tivtu susreo sa ministrom bez portfelja u Vladi CG i predsjednikom HGI-a Adrijanom Vuksanoviće, kao i predsjednikom HNV – a Zvonimirom Dekovićem.

„Podržavamo Hrvate u Crnoj Gori, tu je važno očuvati jedinstvo kako bi se sačuvao hrvatski identitet i kako bi Hrvati ostali ovdje na stoljetnim ognjištima. Sada, u ozračju kada smo izgradili uvjete na ovom prostoru da imamo Crnu Goru kao članicu NATO-a i buduću članicu Europske unije… važno je ovdje podržati Hrvate da se osjećaju sigurno, da imaju jednaka prava kao i svi građani Crne Gore, a oni jesu lojalni građani ove države“, rekao je Radman.

Hrvati u Boki kotorskoj i Crnoj Gori, koji su raseljeni i kojih ima puno više nego u zaljevu Hrvatskih svetaca i Blaženika,  ovdje će sigurno ubrzo imati jednake uvjete kao što imaju svugdje u svijetu, poručio je on.

Gordan Grlić Radman i mons Ivan Štironja

Ministar Grlić Radman u petak se u Kotoru sastao s kotorskim biskupom mons. Ivanom Štironjom s kojim je razgovarao o problemu povrata crkvene imovine.

To je crkveno blago i ono je utkano u hrvatski kršćanski identitet, rekao je Radman tokom susreta sa mons. Štironjom i najavio da će o tom problemu razgovarati sredinom juna s tajnikom Svete Stolice Paulom Galagerom u Vatikanu.

“O tom problemu sam jučer razgovarao i s ministrom vanjskih poslova Crne Gore Rankom Krivokapićem, da bi bilo dobro poraditi na tome i da osjetimo snažniju podršku crnogorske Vlade, oko povrata oduzete crkvene imovine sa kojom se suočava biskupija, što mi je potvrdio na sinoćnjem susretu i kotorski biskup Štironja.”

Izvor:M.M.

Najčitanije