9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Odgovor Pomorskom saobraćaju: Ban prijeti Strazburom kao praznom puškom

Lepetane – mikophotography montenegro

„Ohrabrujem direktora Pomorskog saobraćaja Dejana Bana da preduzme sve zakonske radnje u vezi ovog i svih ostalih slučaja koji, sad već bivši radnici, vode protiv njega, a kojih je u izobilju“- kaže se u reagovanju bivšeg radnika i sindikaliste Ivana Vučinovića na reakciju Pomorskog saobraćaja, Ban poručuje: Nije gotovo, postoje još tri sudske instance koje stoje na raspolaganju ovoj kompaniji…

„Podsjetio bih da je do sada Pomorski saobraćaj tužilo oko 20 radnika po više osnova i da su svi dosadašnji sporovi, koji su riješeni, bili u korist radnika. A o tome koliko Pomorski saobraćaj poštuje prava radnika i zakone naše države, govori podatak da je sud tri radnika dva puta vraćao na posao, a Vi ste im oba puta nakon toga uručili novi otkaz. O tome koliko su radnici plaćeni i preplaćeni, te koliko se o njima brinete, govore podaci da nakon treće smjene rade drugu, što je i Inspekcija rada konstatovala, a o svemu tome možemo raspravljati u četiri oka ili što bi Vi rekli „proćakulati“ u bilo kojoj televizijskoj ili radijskoj emisiji. Kad već pominjete više sudske instance i mene veoma zanima šta bi sud u Strazburu imao da kaže na gušenje sindikalne organizacije, otpuštanje radnika zbog sindikalnog udruživanja i gaženja svih osnovnih prava radnika“- kazao je Vučinović i dodao da ovim završava dalju prepisku po portalima.

„Presuda je pravosnažna i na istu nije dozvoljena revizija. Nisu realne šanse da se Ustavni sud i Strazbur bave ovom materijom i podrže poslodavca u ovakvoj vrsti sporova“-kazao je advokat tužilaca Jovan Pejović.

Najčitanije