15 C
Kotor

Slušaj online radio

Grmljavinski pljuskovi zahvatili Dalmaciju, puše olujno jugo

U skladu s najavama, dijelove Dalmacije zahvatili su lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi donijevši veću količinu kiše. Prema podacima DHMZ-a do 7 sati najviše je kiše palo u Makarskoj, čak 118 mm.

U Dalmaciji puše olujno jugo. U Dubrovniku je u 7 sati prosječna brzina juga iznosila 20 m/s (72 km/h). Istovremeno na sjevernom Jadranu puše jaka i olujna bura, uz ograničenja u kopnenom prometu.

HAK: zimski uvjeti i bura

Snijeg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri, i obrnuto (zbog zimskih uvjeta i vjetra).

Slijedi smirivanje vremena

Drugi dio utorka donijet će postupno smirivanje vremena te slabljenje, a u većini krajeva i prestanak oborina. Zbog daljnjeg blagog porasta temperatura zraka, snijeg će u nizinama okrenuti na kišu, a u gorskom području uz snijeg, i ledenu kišu.

Najviše dnevne vrijednosti temperature očekuju se od 1 do 6°C u unutrašnjosti te od 11 na sjevernom Jadranu do 18°C na južnom Jadranu.

Najčitanije