12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade najboljim sportistima Tivta u 2018. godini

Najbolji sportista Tivta u 2018. godini je Marko Mršić, kapiten kadetske reprezentacije Crne Gore u vaterpolu a najbolji klub je Fudbalski klub “Arsenal”.

Nagrade su uručene danas na ceremoniji dodjele godišnjih priznanja najboljim  sportistima u Opštini Tivat, u drugoj po redu akciji Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Kao perspektivni sportista nagrađen je Ilija Marković iz JK “Delfin”, kao zaslužnom sportskom radniku nagrada je pripala Vuku Krgoviću,  treneru ŽOK “Mladost” i profesor fizičkog vaspitanja u SMŠ  Mladost.

Za najboljeg trenera proglašen je Ilko Klakor, Jedriličarski klub  Delfin i selektor reprezentacije Crne Gore u jedrenju.

„Bila je ovo uspješna godina za tivatske sportiste. U skladu sa  Odlukom o finansiranju sporta a na osnovu Predloga Savjeta za sport,   Predsjednik Opštine je donio Odluku o nagradama i to u pet kategorija.  Ova godina je obilježena usvajanjem novog Zakona, pa su svi klubovi  morali i da se preregistruju. To, međutim, nije omelo tivatske   sportske klubove da postignu dobre rezultate. Sport je nešto po čemu  je Tivat prepoznat, i na to možemo biti ponosni“, kazala je sekretarka Darka Ognjanović.

Najčitanije