15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Grupa građana MZ Orahovac: Morsko dobro se „brani“ ćutanjem, sumnjamo u novi pokušaj uzurpacije obale

Orahovac foto Boka News

Kao što je javnosti već upoznata, grupa građana u Orahovcu se od 4. avgusta bori protiv pokušaja uzurpacije obale i po svemu sudeći veoma sumnjivog tendera, kaže se u sopštenju građana MZ Orahovac.

Kako navode u saopštenju, Morsko dobro na čelu sa direktorom Mladenom Mikijeljom se brani ćutanjem na sva postavljena pitanja.

“Još 4.avgusta je predat zahtijev za uvid u tendersku dokumentaciju od tenders BROJ: 0207-2273 da bi na dan isticanja zakonskog roka  Morsko dobro poslalo dokumentaciju  pogrešne lokacije.

Posle pogrešne tenderske dokumemtacije grupa građana je tražila ispravak i uregntnu dostavu novih, a Morsko dobro se pozivalo na ponovni zakonski rok od 15 dana i opet poslali nepotpunu dokumentaciju, tačnije samo jedan papir.

Nakon ovakvih poteza koji su očigledno kupovanje vremena postoji osnovana sumnja da je u ovom predmetu  na snazi korupcija pa ovim putem pozivamo nadležne službe da ispitaju ovaj predmet.

Pored toga što kriju tendersku dokumentaciju, ispostavilo se da se ne poklapa ni plan privremenih objekata sa realnim stanjem u prostoru pa je javnost bila očigledno obmanuta, u nadi da ce biti kasno kada zakupac vec pribavi sve dozvole i krene sa radovima.

Uz očiglednu zaleđinu iz Morskog dobra, zakupac je svojevoljno označio dodatni dio obale uz komentar “ne zanima me đe je šank ucrtan, ja ću ga stavit đe ja hoću”.

Sva dokumentacija koja osporava ovaj planirani objekat u akvatorijumu namjenjenom za mari kulturu je poznata redakciji ali nije objavljena zbog mogućeg sudskog spora i istrage od strane nadležnih službi.

Kako je ucrtan privremeni objekat 50m2 + 20m2 u pojasu namjenjenom za mari-kulturu, na mjestu dje nema potrebne infrastrukture, bez saglasnosti MZ Orahovac, u sred vode na mjestu gdje je sami pijesak, visina obale 0m i dje se ne mogu ispoštivati konzervatorski uslovi pri gradnji, će ostati samo enigma ako odgovore budemo čekali od Morskog dobro i ovog kadra koji ugađa njihovim pojedincima”, kaže se u saopštenju grupe građana MZ Orahovac.

Potpisnici poznati redakciji.

Najčitanije