9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sofiji Mikulić srebrna medalja na 7. Evropskom prvenstvu malih zemalja u karateu

Sofija Mikulić

Talentovana mlada karatistkinja, Sofija Mikulić (14) članica Karate kluba “Bijela“ nastavlja sa serijom odličnih rezultata na takmičenjima.  Njen nastup na sedmom prvenstvu Evrope malih zemalja u karateu u gradu Vaduzu (Lihtenštajn) u konkurenciji kadetkinja bio je vrlo uspješan.

Sofija Mikulić u konkurenciji deset takmičara osvojila je drugo mjesto i titulu vice prvaka. Ona je u prvom kolu bila slobodna u drugom kolu pobjedila je Argiri Ariadni sa Kipra rezultatom 5:0. U polufinalnom meču je bila bolja od Maje Pizolato rezultatom 1:0. U finalnom meču za zlato poražena je 2:1 od Antonele Tis sa Malte.

Takmičenje je organizovala Svjetska karte federacija. Takmičari su iz evropskih zemalja ispod milion stanovnika a na šampionatu učestvuje 390 takmičara sa Malte, Islanda, iz San Marina, Luksemburga, Monaka, Kipra, Crne Gore i domaćina Lihteštajna. Reprezentacija Crne Gore broji 14 članova u konkurenciji kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Selektor je Slađan Mikulić otac mlade takmičarke iz Bijele.

Crnogorskim karatistima osam medalja

Karate-PMZE

Karate reprezentacija Crne Gore prvi takmičarski dan Prvenstva malih zemalja Evrope u Vaduzu završila je sa osam medalja – jednom zlatnom, četiri srebrne i tri bronzane.

Zlatnu medalju osvojio je u katama kadet Saša Petrić.

Srebrni su bili Neda Beljkaš (U14) i Luka Klačar (U 14) u katama i kadeti Sofija Mikulić (preko 54) i Simon Simonović (do 70) u borbama.

Kao trećeplasirani, sa bronzanuim odličjima, takmičenje su završili Teodora Medojević (U14) i Uroš Stevović (U14) u katama i Sava Popović (U 14, do 55) u borbama.

Sjutra će na tatami juniori i seniori, dok su u nedjelju na programu nadmetanja timova u katama i borbama.

Najčitanije