24 C
Kotor

Slušaj online radio

Guitar art summer fest

Guitar art summer fest
Guitar art summer fest

Guitar Art Summer Fest biće održan 11. put u Herceg-Novom od 15. do 20. avgusta.

Festival će otvoriti Roberto Fabbri Guitar Quartet & Amici String Quartet 15. avgusta na Trgu Mića Pavlovića od 21 sat.

Tokom pet dana smotre gitare koja je postala prepoznatljivi dio kulturnog ljeta u Herceg-Novom uslijediće koncerti, muzičke radionice i izložba.

“Mnogi moji prijatelji i izvrsni umetnici učestvovali su na festivalu, a meni je posebno važno to što je Herceg-Novi postao i njihovo posebno mesto. Grad koji im nedostaje i u koji žele da se vrate. Zbog toga ove godine počinjemo novu plovidbu i drugu deceniju Guitar Art Summer Festa. Mnogi gitaristi tek treba da čuju o Herceg Novom – gradu umetnosti i festivalu koji romantično živi, raste i razvija se. Oni svojim koncertima treba da daju svoj doprinos gradu i da grade novo kulturno nasleđe svih nas. Na početku druge decenije želimo da ucrtamo put za budućnost i unapređenje. Novski festival sada ima novu perspektivu, put i viziju, a to je da se upiše na mapu najznačajnih letnjih festival gitare”, saopštio je osnivač i direktor festivala Boško Radojković.

Guitar art summer fest
Guitar art summer fest

U utorak, 15. avgusta, na Trgu Mića Pavlovića nastupiće Krajišnik & Tasić Duo, dan kasnije Duo Ponte, u četvrtak Gitarski kvartet Mineapolis, u petak Darko Bageski. a poslednjeg dana festivala Ivana Cikić & Petak Dobričanin. Svi koncerti počinju u 21 sat i ulaz je besplatan.

U okviru Guitar visual art programa biće predstavljene fotografije Milana Živkovića, u galeriji “SueRyder”.

Program festivala možete preuzeti ovdje.

Najčitanije