20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Guverner Rotari Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora uručio donaciju…

Posjeta Tivtu foto Rotari klub

Guverner Rotari Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić, boravio je u petak, 25. avgusta, u zvaničnoj posjeti Rotari klubu Kotor, posjeta je obuhvatila sastanke sa predstavnicima lokalnih samouprava Kotora i Tivta i uručenje donacije JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju -Tivat”.

Radojičić je predstavnike kotorske lokalne samouprave upoznao sa ciljevima Rotari pokreta i Rotari Internacionale u tekućoj rotarijanskoj godini čiji je moto ‘Create hope in the world – Stvorimo nadu u svijetu’.

Imajući u vidu činjenicu da je Rotari klub Kotor u saradnji sa Opštinom Kotor i Turističkom organizacijom Kotor pokrenuo projekat uređenja prostora kod Gurdića, te da je na donatorskim događajima u aprilu i julu ove godine prikupljeno oko 8.000 eura za realizaciju ovog projekta, na predmetnom sastanku je predstavljeno planirano rješenje i dogovoren početak realizacije.

Porojekat uređenja Kotor – Gurdić-  foto Rotari klub

Ovo je takođe bila prilika da Guverner Radojičić bude upoznat sa aktuelnim i prioritetnim pitanjima u Kotoru za čije rješavanje bi Rotari organizacija mogla dati doprinos preko mehanizama kojima raspolaže.

Guverner Radojičić istog dana se sastao sa Predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem, nakon kojeg je uručena donacija Rotari kluba Kotor JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju -Tivat” u vidu  školskog pribora, materijala za kreativne radionice, prehrambenih proizvoda, igračaka i knjiga u vrijednosti od oko 1200e. Ovom prilikom upriličen je sastanak sa Srđanom Krunićem, direktorom Dnevnog centra Tivat.

Donaciju su pomogli i preduzeća „Svicomm“ i „Vukšić Group“, kao i članovi Rotari kluba Kotor ličnim donacijama. Imajući u vidu da je briga o mentalnom zdravlju poseban fokus rada Rotari Internacionale ove godine, ova akcija realizuje se u okviru kampanje „Rotarijanci za mentalno zdravlje“. Rotari klub Kotor uspostavio je tokom prošle godine saradnju sa Dnevnim centrom Tivat u cilju pomoći korisnicima centra  i unaprijeđenja usluga. Ovo je druga donacija Rotari kluba Kotor Centru.

Posjeta Tivtu foto Rotari klub

JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa teškoćama i smetnjama u razvoju -Tivat” kao  servis iz oblasti dječije i socijalne zaštite osnovan je 2019. godine od strane Opštine Tivat, a  2020. godine otvoren je poseban objekat u kojem se pruža sveobuhvatna usluga sa ciljem podizanja kvaliteta života korisnika i njihovih porodica. Objekat Dnevnog Centra je opremljen i uređen tako da zadovoljava sve propisane standarde i predstavlja bezbjedno mjesto za druženje, sticanje novih znanja, rehabilitaciju, obuku i mnoge druge aktivnosti djece i mladih.

Usluge Dnevnog centra  danas koristi 20 korisnika iz Tivta i Kotora uzrasta do 27 godina. Klubu je upućena iskrena zahvalnost direktora Dnevnog centra Tivat, sa kojim je dogovorena organizacija prednovogodišnjeg koncerta za ovaj Centar uz podršku Opštine Tivat.

Posjeta Guvernera Radojičića rezultirala je veoma uspješnim sastancima u Opštinama Kotor i Tivat, gdje su  razmijenjene ideje i planovi i najavljena podrška obje opštine za nastavak saradnje i partnerskih odnosa.

Najčitanije