16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – ekipa “Polakote” pobjednik petog takmičenja u piciginu

Picigin u HN – foto RTHN

Na petom takmičenju u piciginu, koje je juče održano na plaži „Rafaelo“,  56  takmičara u 11 ekipa hrabro su uskočili u more čija temperatura iznosi svega 12 stepeni, kako bi se nadmetali u jednom od najatraktivnijih i najpopularnijih programa „Praznika mimoze“.

Žiri je radio u sastavu: Milorad Murišić (predsjednik) i članovi Dragan Lazarević i Milan Dobrilović, dok je vrijeme štopovao Tomislav Kukalj. Po njihovoj odluci najuspješnija ekipa bila je “Polakote“ iz Zelenike (Zoran Pestorić, Ilija Preočanin, Tihomir Marić, Srđan Gecaj, Dejan Šofranac), drugo mjesto osvojila je ekipa “Što’š pit’“ (Ilija Dotlić, Vladimir Čerevicki, Branislav Stević, Mihailo Vuksanović, Marko Vuković, Nenad Pantelić), a treće ekipa „Got“ (Vuksan Stamenković, Dejan Dabović, Siniša Đaković, Ivan Ćiro Preočanin, Neno Tabaković). Pehare su im uručili sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković, koji je i otvorio takmičenje, direktorica „Herceg festa“ Gordana Porobić Krcunović i sponzor ovog događaja Slobodan Radović Krušo.

Nagrađeni su najmlađi i najstariji učesnici takmičenja, Janko Damjanović 2008. godište, član ekipe “Dekadencija“ i Zoran Pestorić 1966. godište, član ekipe „Polakote“.

Pobjednička ekipa je pehar posvetila svom učitelju, pokojnom Đoku Gecaju, koji ih je, po riječima Zorana Pestorića, sve u Zelenici naučio da igraju picigin.

Picigin u HN – foto RTHN

On je kao najstariji učesnik obećao da će picigin igrati najmanje još deceniju.

Uz „Herceg fest“, organizator takmičenja je ekipa “Got“, koja je uz učešće u takmičenju priredila i simpatičan performans jer su nastupili u kupaćim kostimima iz kolekcije koja je izašla 1924. godine, uz prateće rekvizite poput domižane, lingeštula i starinskog tranzistora, koji asociraju na duh minulih vremena.

Kapiten Vuksan Stamenković kaže da je cilj ovog takmičenja dobra zabava i u tom duhu su i odlučili da prirede performans.

-Željeli smo da ljudi dožive tu atmosferu, da budu nasmijani. Zahvaljujem se takmičarima što su se odazvali u ovolikom broju. Nadam se da će ih dogodine biti još više. Hvala i publici, trudićemo se da narednih godina budemo još bolji, kazao je Stamenković.

Picigin u HN – foto RTHN
Na petom takmičenju u piciginu, čiji je pokrovitelj Konoba “Krušo”, učestvovale su i ekipe: “Maškare”, “Punoglavci”, “Boško”, “Gomila“, “Smećari”, “853” i “Makc”, izostala je prijavljena ekipa „Galioti“, a publika je, osim u egzibicijama u plićaku, uživala u nastupu poznate dubrovačke klape “Kaše”.
Alen Roki je kazao da je prezadovoljan današnjim nastupom i da je publika u našem gradu uvijek divna.
Klapa-Kaše
-Očekivali smo da ćemo čekati ljeto za nastup u Herceg Novom, ali evo došli smo ranije i drago nam je da učestvujemo na „Prazniku mimoze“, kazao je Roki.
Kao što je publika bila oduševljena njihovom pjesmom, članovima najnagrađivanije hrvatske klape se toliko svidjelo takmičenje i atmosfera, da su obećali da će iduće godine i oni zaigrati picigin u Novom.
Izvor:RTHN

Najčitanije