16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Izbor i DPS blizu dogovora o formiranju vlasti

Herceg - Novi - Photo Milan Dobrilović
Herceg – Novi – Photo Milan Dobrilović

Nakon cjelodnevnih pregovora iza zatvorenih vrata, između predstavnika DPS i Udruženja građana “Izbor” oko formiranja vlasti u Herceg Novom, u saopštenju koje je dostavljeno medijima kaže se da je  postignut “sporazum oko ključnih programskih ciljeva”.

U saopštenju Izbora se navodi da je postignut dogovor oko budućih ciljeva razvoja grada, ekonomskog programa, učešća u aktuelnim privatizacionim aranžmanima, kao i da je konstatovana lista kadrovskih rješenja oko kojih će se naknadno nastaviti pregovori.

Pregovarački tim DPS-a činili su Svetozar Marović, Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović, a u  ime “Izbora” pregovarali su Dušan Radović, Nikša Gojković, Mišo Škobalj, Tamara Vujović, i Špiro Vuković.

Nosilac liste “Izbor”, Dušan Radović Krušo, uvjetovao je da o budućoj vlasti u Hercegnovom razgovara isključivo sa partijskim čelnicima DPS-a i SNP-a, bez prisustva lokalnih partijskih funkcionera u čemu je uspio.

Na vanrednim lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani 14. decembra 2014. godine, nijedna partija, koalicija ili grupa građana nije osvojila apsolutnu većinu da bi mogli samostalno formirati vlast.

Najviše mandata, osvojio je DPS – 13 , Udruženje građana Izbor osvojilo je 9, Koalicija SNP-DF-NS 8, a SDP i Novska lista po dva odbornika.

Konstitutivna sjednica SO Herceg Novi zakazana je za 12. januar u 11 sati.

Prethodni članak
Sledeći članak
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije