14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – na javnim površinama posađeno 4.000 sadnica i drvored jorgovana

Kružni tok Meljine

Zelena površina na kružnom toku u Meljinama dobila je novi izgled i cvjetni natpis.

Sezonsko cvijeće posađeno je i na brojnim drugim skverovima i javnim površinama u gradu, a ulicu Orjenski bataljon krasi drvored indijskog jorgovana.

Prema idejnim rješenjima Sekretarijata za komunalnu djelatnost, zaposleni u Sektoru uređenja i održavanja zelenih javnih površina Komunalno stambenog, osim na kružnom toku, završili su i sadnju sezonskog cvijeća na više skverova – na Dubravi, zatim kod kuće Budeča, u Parku Boka, a nove sadnice biće posađene na Petlji kao i skverovima kod pijace. Do sada je nabavljeno 4 000 sadnica, dok će nakon praznika biti dopremljena nova količina sadnog materijala za dodatno uređenje Parka Boka i drugih javnih površina.

Kružni tok Meljine

U ulici Orjenski bataljon posađeno je 12 stabala indijskog jorgovana od kojih je sedam obezbijedio Sekretarijat za komunalne djelatnosti, a ostale Agencija za izgradnju grada i firma Modularh.

Herceg Novi

U susret Vaskrsu, na javnim površinama je postavljena i posebna dekoracija koja asocira na praznik.

U sklopu redovnih aktivnosti zaposleni u Komunalno stambenom preduzeću kose javne površine, a na Toploj, iznad Doma zdravlja, zamijenili su dotrajale klupe.

Najčitanije