4 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Počelo asfaltiranje puta Kruševice-Vrbanj

Kruševice-Vrbanj

Počelo je asfaltiranje dionice puta od sela Kruševice do Vrbanja, u okviru prve faze sanacije lokalne saobraćajnice u zaleđu Herceg Novog.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi prva faza podrazumijeva pripremu i asfaltiranje puta od adrenalinskog parka do Kruševica u dužini od oko sedam kilometara, nasipanje oko pet kilometara puta od adrenalinskog parka prema Orjenu, a potom i nasipanje još dva kilometra puta do Orjenske lokve i izgradnju mosta i podzida, kao i postavljanje bankina na planiranim pozicijama.
Kompletan posao će biti organizovan tako da ne ometa saobraćaj.

Ukupna vrijednost, prve faze projekta sanacije putne mreže iznosi oko 420.000 eura, finansira je Uprava javnih radova iz kapitalnog budžeta države, izvođač je firma „Asfalt-beton“, a nadzor vrši „Dingo“ d.o.o, uz podršku Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, u toku je i tender za izvođenje druge faze radova na sanaciji trase Kruševice-Vrbanj, koji je Uprava javnih radova objavila 12. jula.

Procijenjena vrijednost nabavke je oko 360.000 eura, a podrazumijeva asfaltiranje dodatnih pet kilometara puta, nasipanje i postavljanje bankina.

Kruševice – Foto Željko Starčević

“Tokom protekle tri godine, Opština Herceg Novi je kontinuirano radila na unaprijeđenju putne infrastrukture koja je preduslov za dalji razvoj podorjenskih sela – izvedeni su radovi na širenju i tamponiranju puta koji vodi do poznatog izletišta, kao i uređenju ulica na Kruševicama. Nastavak ulaganja u tom pravcu su projekti Uprave javnih radova, zahvaljujući kojima će kroz dvije faze biti uloženo više od 700.000 eura, što je najveće ulaganje u put prema Vrbanju u proteklih stotinu godina”, saopšteno je iz Opštine HN.

Najčitanije