16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Potpisani ugovori sa sportskim klubovima, budžet veći za 50 hiljada eura

Sredstva za sport – HN

Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi potpisao je ugovore o sufinansiranju za 2023. godinu sa rukovodiocima sportskih klubova iz Herceg Novog. Sredstva je dobilo njih 47.

Budžet namijenjen sportskim društvima ove godine je uvećan za 50 hiljada eura, kazao je sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica.

„Za sportske klubove je opredijeljeno 600 hiljada eura i potpisivanjem ugovora je finiširan čitav proces koji je započeo konkursom. Na ovaj način Opština se obavezuje da klubove finansira, odnosno sufinansira kao i do sada, a saradnju nastavljamo, osnažujemo i nadam se da ćemo sport u našem gradu podići na još viši nivo“, pojašnjava Kisjelica.

Najveća sredstva dobili su PVK Jadran i KK Primorje 1945.

Kako je istakao predsjednik PVK Jadran Boro Lučić, za uspjehe koje ovaj klub ostvaruje potrebna su i velika finansijska sredstva.

„Da nije Opštine Herceg Novi definitivno ne bismo bili u mogućnosti da to i uradimo. Zahvaljujem im se na razmijevanju, pomoći koju nam pružaju, ne samo finansijskoj nego i logističkoj“, kazao je Lučić.

Predsjednik KK Primorje 1945 Željko Roganović pojašnjava da će dobijena sredstva pomoći klubu da ostvari svoje ambicije.

„Visina sredstava otprilike determiniše i ambicije koje imamo. Igramo jedno relativno skupo i zahtjevno takmičenje. Podsjetiću da je Primorje, u jednom velikom sportu kao što je košarka, učesnik najjačeg državnog takmičenja“, kazao je Roganović.

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport planira da u narednoj godini poveća budžet za sportska društva i omogući im bolje uslove za rad.

Najčitanije