20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – prezentacija mogućih lokacija za spomenik Mirku Komnenoviću

Spomenik Mirku Komnenoviću

Prezentacija mogućih lokacija za postavljanje spomenika Mirku Komnenoviću u Herceg Novom, biće održana u četvrtak 29. oktobra u Dvorani Park u sa početkom u 18 sati.

Prezentacija će biti prilika da se zainteresovana javnost informiše o mogućnostima i do sada sprovedenim procedurama, a govoriće autor idejnih rješenja za 6 lokacija, arhitekta Srđan Marlović.

Podsjećamo da će spomenik poznatom hercegnovskom gradonačelniku Mirku Komnenoviću (1870-1941) biti rađen na osnovu idejnog rješenja akademskog vajara Zorana Ivanovića iz Srbije, čiji je djelo izabrano na konkursu među sedam radova koji su pristigli sredinom prošle godine.

Odluku je donio stručni žiri koji je radio u sastavu: arhitekte Srđan Marlović i Snežana Šunić Kolarić, akademski vajari Viktor Popović i Vukašin Milović, i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo. Spomenik će izraditi i postaviti Opština Herceg Novi.

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pozivaju sve zainteresovane građane da dođu, informišu se, daju svoje mišljenje ili sugestije.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije