21 C
Kotor

Slušaj online radio

H.Novi – Proširen vozni park i uvedeni novi servisi preduzeća “Čistoća”

Foto Opština HN

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić i Miloš Konjević obišli su u petak prostor preduzeća “Čistoća”, koje je dodatno proširilo vozni park, a uveden je i novi uslužni servis – vulkanizer, koji će koristiti preduzeća čiji je osnivač Opština, ali i građani.

“Ono što je zaista važno je činjenica da je za poslednjih nešto više od godinu dana nabavljeno sedam vozila za odvoz otpada, bager i kombi za prevoz radnika. Vozni park preduzeća “Čistoća” je unaprijeđen, a to se može i vidjeti na novskim ulicama. Važno je da su građani zadovoljni sa radom preduzeća i zaista vidi se jedan odgovoran, posvećen i savjestan odnos radnika i direktora. Pored tog dijela koji se odnosi na vozila “Čistoće”, i građani će moći da obave vulaknizerske radnje, posebno kada je u pitanju teretni program. Znamo da je Herceg-Novi u prethodnom periodu imao nedostatak takve vrste djelatnosti i drago mi je da jedno preduzeće koje je u vlasništvu Opštine danas pokreće ovaj vid aktivnosti po prvi put. Ovo je dokaz da ovakve stvari mogu dalje da se odvijaju i da rade kao da je u pitanju privatno preduzeće, ako se radi domaćinski i odgovorno”, naglasio je predsjednik Katić.

On je istakao i da su za sledeću budžetsku godinu predviđeni izdaci po pitanju nastavka nabavke nove opreme, kao i da će lokalna samouprava u saradnji sa menadžmentom “Čistoće” unaprijeđivati vozni park i sve ono što je neophodno kako bi Herceg-Novi zadržao epitet jednog od najčistijih gradova na ovom dijelu crnogorskog primorja.

Foto Opština HN

Prema riječima direktora “Čistoće”, Aleksandra Škobalja, ove godine je nabavljeno ukupno devet vozila (8 kupljenih i jedna donacija), od kojih je jedno bager koji će služiti za čišćenje plaža i nelegalnih deponija, što je u prethodnom periodu predstavljalo veliki problem.

“Poboljšali smo uslove za rad zaposlenih, odvojili smo bravarsku radionicu od mehaničara, napravili smo nadstrešnicu za pretovar velikih agro kamiona, što nam je posebno značajno u toku kišnih i hladnih dana. Obezbijedili smo svim radnicima zimske i ljetne radne uniforme, a svakako da će akcenat u narednom periodu biti poboljšanje uslova rada zaposlenih i uslova na samom terenu, kao što su komunalni mobilijar i slično”, kazao je Škobalj.

On je dodao da je jedan od noviteta i spavaonica koja će služiti za radnike koji budu dodatno angažovani preko agencija tokom ljeta, ali i potvrdio da je “Čistoća” spremna za period novogodišnjih i božićnih praznika, kada se očekuje veliki priliv gostiju iz regiona.

Najčitanije