14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – stigao prvi dio pomoći iz pobratimskog, kineskog grada Hđina

prvi dio pomoci iz Kine

Danas je isporučen prvi dio donacije kineskog grada Hđina koja će Herceg Novom pomoći u borbi protiv korona virusa.

U Opštinu Herceg Novi dostavljene su zaštitne maske, a do kraja mjeseca očekuje se da stigne ostatak najavljenog paketa pomoći, koji se sastoji od po 3.000 zaštitnih maski i rukavica i 200 zaštitnih medicinskih odijela.

Pomoć će biti uručena onima koji su na prvoj liniji borbe protiv širenja zarazne bolesti i građanima, a o raspodjeli će odlučiti Opštinski tim za zaštitu i spasavanje.

Tokom preuzimanja donacije, savjetnik predsjednika Jovan Subotić istakao je zadovoljstvo što se odnos Herceg Novog sa prijateljskim gradovima manifestuje i kroz ovakav vid saradnje i pomoći. Kako je kazao, radi se o inicijalnom paketu pomoći koji je iz Kine malo duže putovao, ali to je razumljivo u uslovima pandemije.

„Ovo je potvrda da postoje pravi prijatelji Herceg Novog, čak u dalekoj Kini“, kazao je Subotić zahvaljujući se gradu Hđinu na brzoj reakciji i poslatoj pomoći.

Podsjećamo, delegacije Herceg Novog i Hđina su krajem 2017. godine potpisale Pismo namjere, da bi krajem juna 2018. godine gradonačelnici oba grada potpisali Sporazum o prijateljstvu i saradnji u Titovoj vili u Igalu.

Najčitanije