16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

HAK: I dalje zatvorene ceste između unutrašnjosti i juga zemlje

HAK: Nema slobodne ceste prema Dalmaciji, veći broj vozila isključen iz prometa foto Hina

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom, povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, i dalje nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava da je u tijeku zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije te vozače moli za strpljenje.
Državna cesta DC50 Gračac-Sveti Rok otvorena ja samo za osobna vozila radi  izvlačenja vozila iz Gračaca i dalje uključenje na autocestu A1 u smjeru Zagreba.

Zbog nevremena zaustavljen promet između Dalmacije i unutrašnjosti – foto Hina

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; državna cesta DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin; dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra); državna cesta DC25 Korenica-Lički Osik; državna cesta DC27 Gračac-Obrovac; državna cesta DC42 u mjestu Poljanak; državna cesta DC50 Gračac-Gospić; (zbog snježne vijavice), državna cesta DC52 Špilnik-Korenica; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; državna cesta DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; državna cesta DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; državna cesta DC 429 Selište Drežničko-Prijeboj; državna cesta DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin; županijska cesta ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo); ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje; LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko;

Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I.skupinu vozila).

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Prometna policija povremeno isključuje vozila na pojedinim čvorovima na autocesti A1, ovisno o priljevu vozila.

Moli vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

Zbog vjetra, u prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; brodske linije: Zadar-Preko, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar.

Na graničnom prijelazu Tovarnik čeka se u teretnom prometu 4 sata na ulazak u zemlju.

Izvor:Hina

Najčitanije