13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg-Novi 11. na Forbsovoj listi destinacija za sljedeću godinu

Savina Herceg Novi – foto Lazure marina

Herceg-Novi je jedanaesti na najnovijoj listi „The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018“ koju je objavio Forbs, jedan od najuglednijih svjetskih privrednih medija. Naime, naš grad se našao na ovoj prestižnoj listi zahvaljujući sjajnom izvještaju svjetski poznatih turističkih blogera Katrini Kach Umandap-Howe i Jonathanu Davidu Howeu, osnivačima i vlasnicima travel websitea „Two monkeys travel group“, koji su gosti Turističke organizacije Herceg Novi.

„Smješten između živopisnog Jadranskog mora i impozantne pozadine planine Orjen, Herceg-Novi ima jednu od najturbulentnijih istorija u Evropi. Za budžetski racionalnog putnika, to znači da možete vidjeti nevjerovatno eklektične arhitektonske stilove i uživati ​​u istoriji putujući u vrlo pristupačnim dijelovima Evrope. Oblast je poznata i po vrelim izvorima, blatnim banjama i skrivenim plažama. Mnoge plaže su dostupne samo brodovima i nadamo se da ćemo ih lično posjetiti početkom 2018. godine. Možda nas sretnete tamo!“, napisali su Kach i Jonathan u svom izvještaju koji je Forbs kao preporuku uvrstio ispred Zagreba i Bosne i Hercegovine, ali i mnogih atraktivnih mjesta u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama, Africi, Aziji, Pacifiku…

Prvi na listi je Montreal u Kanadi, a ispred Herceg-Novog kao preporučene destinacije su nejpoznatije svjetske turističke metropole poput Barselone ili egzotičnog karipskog Curaçaou i Senegala u Africi.

Ovo prestižno i vrlo značajno priznanje i prepoznatljivost našeg grada kao jedne od najprimamljivijih svjetskih turističkih destinacija za sljedeću godinu, sasvim sigurno može umnogome doprinijeti napretku turističke privrede Herceg Novog i imponuje svima koji su u istu uključeni, ali je i potvrda dobre i kvalitetne orjentacije razvoja turistikog proizvoda koji stvara i potencira TOHN.

Najčitanije