20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Dojava o bombi u školi „Ivan Goran Kovačić“, odložena nastava

Herceg Novi – foto TO HN

U srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ zbog dojave o bombi, koja je putem mejla stigla oko 7.40 sati, danas nema nastave, a đaci i nastavnici i nenastavno osoblje su evakuisani.

Kako je za RTHN kazala direktorica Ljiljana Karanović, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti nakon prijave o pretećem mejlu došli su u školu za manje od 7 minuta.

– Evakuisali smo sve zaposlene i učenike. Oni koji treba da dođu u drugu smjenu od 11 sati obavješteni su od razrednih starješina da danas nastava u našoj školi neće biti izvođena. Nadam se da je sve ovo prolazno i da će nas ti mejlovi konačno pustiti da radimo svoj posao u miru – navodi ona.

Poruka je, kako navodi Karanović, uznemirujućeg sadržaja, ali vjeruje da je riječ o lažnoj uzbuni, te da će nastava vjerovatno sutra biti nastavljena.

– Nas nekoliko je ostalo u školskoj zgradi da pribavimo neke podatke za policiju, jer oni rade svoj posao na identifikaciji porijekla tog mejla. Vidjećemo šta će biti. U svakom slučaju, planiramo da nastava teče po planu – kazala je ona.

Ukoliko, ipak, ne bude nastave, roditelji će biti blagovremeno obaviješteni, zaključila je Karanović.

Izvor:RTHN

Najčitanije