20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kosovo: Američka državljanka nastradala u snežnom odronu u Ski centru Brezovica

Ski centar Brezovica – Foto www.brezovica-ski.net/

Pedesetčetverogodišnja žena, američka državljanka, preminula je u skijaškom centru Brezovica u Štrpcu, nakon što ju je zahvatila snežna lavina, javlja Anadolu.

Portparol Kosovske policije za regon Uroševca Kanun Veseli potvrdio je za Anadolu da je policija juče oko 15.35 sati dobila informaciju o smrti osobe na skijanju u mestu zvanom „Orlovo gnezdo“.

„Sumnja se da je uzrok ovog incidenta odron snežne lavine. Policija i spasilačke ekipe bile su na licu mesta. Nastradala je ženskog pola, strana državljanka, starosti 54 godine, čiju su smrt konstatovali dežurni lekari”, naglasio je Veseli.

Iz Gorske službe za potragu i spasavanje Kosova, koja je pomogla u pronalaženju tela žrtve, saopšteno je da je telo žrtve povređeno u lavini.

Prema njihovim navodima, poznato je da je područje “Orlovo gnezdo”, gde je pronađeno telo američke državljanke, problematično za stvaranje lavina.

„Naši članovi zajedno sa patrolom Ski centra Brezovica locirali su žrtvu koja je zadobila povrede u lavini. Kada su stigli do nje, ukazana joj je prva pomoć, ali nije bilo pozitivnog rezultat. Nakon evakuacije tela od strane medicinskih ekipa, konstatovana je smrt skijašice“, navodi se u saopštenju Gorske službe za potragu i spasavanje Kosova.

Najčitanije