20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi domaćin Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu

Otvaranje Svjetskog u sportskom ribolovu, Herceg Novi

U Herceg Novom je otvoreno 56. Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu iz usidrenog čamca za seniore na kojem učestvuje 12 reprezentacija: Belgija, Hrvatska, Francuska, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Portugal, San Marino, Slovenija Španija i Crna Gora.

Šampionat je sinoć u hotelu „Park“ u Bijeloj otvorio delegat Svjetske Federacije za sportski ribolov na moru, Karlos Vinagre.

„Iz ranijeg iskustva i ranijih šampionata znamo da su u ovom području dobri sportski ribari kao i da postoji veliko interesovanje za ovaj sport. Takmičarima želimo ugodan boravak i da nađu vremena da posjete neku od lokalnih turističkih atrakcija, ali i da se uvjere da su naši crnogorski prijatelji dobri domaćini. Takmičarima želimo iskrenu sreću, pravo sportsko nadmetanje i da pobjedi najbolji“, poručio je Vinagre.

Otvaranje Svjetskog u sportskom ribolovu, Herceg Novi

Na ceremoniji otvaranja učesnike je u ime grada domaćina i generalnog pokrovitelja šampionata pozdravio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić. On je poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je Herceg Novi izabran za mjesto održavanja ovog takmičenja najvišeg ranga.

„Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore najviše je zaslužan za činjenicu da ste svi vi danas naši gosti. Svojim predanim radom, ljubavlju prema sportskom ribolovu i željom za najboljom promocijom našeg grada Savez godinama unazad doprinosi da Herceg Novi bude respektabilan partner u organizaciji ozbiljnih takmičenja. Kao predsjednik Opštine, naglasiću da i lokalna samouprava teži istom cilju. Naše je opredjeljenje i strategija da Herceg Novi bude prepoznat u međunarodnoj zajednici kao oslonac realizaciji i organizaciji događaja i manifestacija najvišeg nivo, koji unaprijeđuju život u zajednici i doprinose promociji grada“, poručio je Katić.

On se zahvalio Savezu na organizaciji, a svim članovima 12 reprezentacija na učešću.

Otvaranje Svjetskog u sportskom ribolovu, Herceg Novi

„Za status dobrog domaćina potrebno je ulagati trud i stremiti uspjehu, ali i imati pouzdane partnere i prijatelje iz cijelog svijeta. Zbog toga je ovaj turnir od izuzetnog značaja za naš grad. Nadam se da će vam Herceg Novi biti grad po mjeri i mjesto u kom se ugodno osjećate, ne samo tokom ovog Svjetskog prvenstva, već i u svakoj drugoj prilici“, zaključio je Katić.

Takmičare je pozdravio i poželio sportsku i fer borbu Mladen Rostović, predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore.

„Založili smo se da sve bude organizovano na najvišem nivou, a trudićemo se da i takmičenje protekne na isti način“, kazao je Rostović i zahvalio se svim sponzorima koji su pomogli u pripremi svjetskog prvenstva. Istakao je da je ovaj događaj potvrda da Svjetska Federacija ima veliko povjerenje u crnogorski Savez, te podsjetio da se  prvenstvo održava u sklopu Evropske nedjelje sporta.

Otvaranje Svjetskog u sportskom ribolovu, Herceg Novi

Pred takmičarima je danas trening, pa tri dana takmičenja u tri reona Bokokotorskog zaliva, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada zakazani su za subotu, 16. oktobra.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur i predstavnica Uprave za sport i mlade Milica Adžić. U programu je učestvovalo Kulturno umjetničko društvo „Sloga“.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije