19 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Eko dan Boke, zasadili 30 stabala maslina

Infosport CG Bar

Sadnjom maslina ispred Dječjeg doma “Mladost“ u Bijeloj, vrtića “Naša radost“ na Savini i srednje škole “Ivan Goran Kovačić“, NVO “Infosport CG Bar“ je realizovala program Eko dan Boke.

Predsjednik te NVO, Miodrag Banović kaže da je cilj akcije podizanju ekološke svijesti građana i podsticaj da se bezrezervno angažuju na zaštiti i unapređenju životne sredine.

– Ispred sve tri ustanove zasađeno je po 10 maslina i tako formirani parkovi „Maslinjaka djece Bara i Crne Gore” Sa ovim današnjim programom Eko dan Boke formirano je osam parkova maslina. Prvo su bili maslinjaci djece Bara, a od prošle godine smo proširili da budu maslinjaci djece Bara i CG. Dali smo prijedlog, a nadam se da će to biti usvojeno, da se urade eko parkovi djece sjevera CG. – kazao je Banović.

Direktorica vrtića Tamara Živanović ističe da su sadnice posvetili koleginicama koje su otišle u penziju ili više nisu sa njima.

-To su istaknute osobe koje su svojim radom doprinjele da ova ustanova bude centar lijepog vaspitanja i obrazovanja. Kod djece smo željeli da razvijemo taj osjećaj da čuvaju prirodu i brinu o biljkama. Na Savini imamo sjajno i veliko dvorište i smatrali smo da je ovo najbolja lokacija da se masline zasade – kazala je Živanović.

U akciji su učestvovali pripadnici Vojske, a podržala ju je i Opština Herceg Novi.

Najčitanije