16 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi i dalje centar vrhunske zabave: noć pod maskama uz koncert Tap 011

Velikim maskenbalom i koncertom grupe Tap 011 u Parku Boka, feštom “Za sve gušte” započeo je treći vikend 55. Praznika mimoze u Herceg Novom. Prijatnu primorsku noć ispunili su karnevalisti, maskirani odrasli i djeca, odlična muzika i atmosfera kao još jedna potvrda da je fešta u čast mimoze najbolja zabava u regionu.

Maskenbal su otvorili članovi klape Castel Nuovo i dobro poznatim hitovima dočarali duh mediterana. Uslijedio je energičan, karnevalski ritam uz Mantock samba šou, plesnu atrakciju koja nikoga u prepunom Parku Boka nije ostavila ravnodušnim.

Da ni pauza duža od 20 godina, koliko nisu nastupali u Herceg Novom, nije mogla da izblijedi popularnost hitova poput “Bunda”, “Pekara”, “Za tebe” i slično, dokazali su članovi grupe Tap 011.  Nevjerovatna energija na sceni i publika koja ih prati u svakom stihu, dokaz je da su Tapovci podjednako voljeni među svim generacijama.

Kažu da im je bilo dovoljno da osjete miris mora, lijep povod i ambijent u Parku i da obećaju dobru zabavu, a ona se uvijek desi kada se okupe.

“Obilježavamo 30 godina karijere i kada se vidimo na koncertima to nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Nismo u Herceg Novom svirali 26,27 godina, a danas smo se tokom šetnje gradom sjetili i koncerta na Kanli kuli i na drugim mjestima. Sigurno da nas lijepe uspomene vezuju za ovaj grad i publiku. Jeste da se publika promijenila, ali izgleda da su matorci opet moderni. U stvari, mi pripadamo generaciji koja voli da se provede i na našim koncertima je baš dobra atmosfera”, kazali su pred koncert.

Maskenbal Herceg Novi

Premda ih nema previše u medijima, rade dosta i pripremaju nove pjesme.

“Neke pjesme smo još ranije pripremili, pa smo razmišljali da li je pravo vrijeme. Jednu smo snimili prije dvije godine, još dvije su tu, vidjećemo. Nemamo opterećenje, ne jurimo popularnost, ne trkamo se sa kolegama, ko će bolje i brže. Radimo opušteno i iz čistog zadovoljstva i kada se desi pjesma, kakva god da je i koliko god publike da ima, ona je naša”, kazali su članovi TAP 011.

Maskenbal Herceg Novi

Uz karnevalske grupe, mještane i goste, maskenbalu na otvorenom u Parku Boka prisustvovali su i čelnici Opštine Herceg Novi sa brojnim delegacijama zvanica iz Rijeke, Valpova, Neuma, Banja Luke, Doboja, Jedrena, Pećinaca, Leskovca, Osečine, kao i čelnici i delegate Federacije evropskih karnevalskih gradova, čiji je član i Herceg Novi.

Svečano zatvaranje 55. Praznika mimoze biće organizovano u subotu (2. marta) uz VII Međunarodni karneval sa preko 600 učesnika koji počinje u 18.00 sati kada će biti priređen svečani defile od Trga Nikole Đurkovića do platoa u Igalu. Uslijediće suđenje Karnevalu, a potom i spektakularni koncert Prljavog kazališta od 21:00 čas.

Organizatori 55. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, JUK Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

Najčitanije