17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Jesenja fešta (foto)

U organizaciji NVO Ruke iz Herceg-Novog u subotu je održana „Jesenja fešta“ na kojoj je učestvovalo preko 20 izlagača iz Podgorice, Nikšića, Bara i Herceg Novog, koji su izložili domaće proizvode i rukotvorne.

Postavljen je i prirodnjački sto na kojem su izloženi plodovi sa našeg podneblja. Feštu je otvorio nastup Mažoret kluba „Lili“.

Milina Kovačević i Maja Erenji iz NVU “Ruke”  zadovoljne se odzivom izlagača ali i posjetilaca na desetoj stađunskoj fešti. Podsjećaju da je njihova  namjera da ožive druženje na ulicama i probude duh entuzijazma u gradu uz animiranje svojih sugrađana na kreativnost kroz razne oblike primjenjenog stvaralaštva i gastronomiju.

– Odlučili smo da našu desetu feštu smjestimo na lokaciju na kojoj je sve počelo – u centru Herceg Novog, uz šipke gdje su se Novljani nekad svakodnevno okupljali – kazala je Kovačević.

Maja Erenji dodaje da i ova fešta ima humanitarni karakter a da su na “slatkom stolu”  izložene delicije gastromajstora: pekare-poslastičarnice „Tajna“, „Jokine kužine“, „Bokeške gulozece“, Gradske kafane, pekare „Tažex“ i brojnih drugih koji su prodavali razne delicije od voća koje uspijeva u ovo doba godine u Boki. Prihod je namijenjen za liječenje djece sa zdravstvenim problemima.

O svojstvima jesenjih plodova: šipka, mandarine, rogača, žižula, košćela, kostanja, maginja, kake, kivija, koji su bili izloženi na “prirodnjačkom stolu”zainteresovanim posjetiocima je govorila inženjerka pejzažne arhitekture  Milica Berberović.

Organizaciju “Jesenje fešte” je podržala Turistička organizacija Herceg Novi, a logističku pomoć pružile su opštinske službe i preduzeća.

Cjelogodišnji projekat “Stađunske fešte”  podržavaju Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.

 

Izvor:Radio HN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije