20 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – saniraju put koji spaja Mojdež i Mokrine

Početak sanacije dionice Kosići-Porobići

U toku je sanacija puta koji spaja sela Mojdež i Mokrine. Na dionici od zaseoka Porobići do Kosića počeli su radovi na ravnanju i nasipanju terena.  Uslijediće i betoniranje najoštećenih djelova u dužini od 600 metara, sabijanje tampona na manje oštećenim dionicama, kao i izrada kišnih kanala.

Izvođenjem pomenutih radova ponovo će biti prohodan put koji je godinama u toliko oštećenom stanju da je saobraćaj putničkih automobila bio praktično onemogućen.

Sanacijom ovog lokalnog puta grad dobija direktnu kolsku vezu između Mojdeža i Mokrina, pa će se od jednog do drugog sela stizati za desetak minuta, a ne preko pola sata koliko je sada u prosjeku potrebno.

Uređenje dionice Kosići-Porobići naslanja se na više do sada realizovanih projekata sanacije lokalne putne mreže koji za zajednički cilj imaju saobraćajno povezivanje i približavanje Sutorine i Mokrina. Na ovaj način omogućuje se brža i bezbjednija komunikacija između dva dijela grada, lakše funkcionisanje mještana sela i zaseoka, te značajno unaprijeđuju uslovi za brzo reagovanje u slučaju požara u ovom dijelu opštine.

Projekat realizuje Opština Herceg Novi, prema predlogu mjera za sanaciju koji je dala Agencija za izgradnju i razvoj grada. Radove vrijedne oko 45 hiljada eura finansira Uprava javnih radova, u skladu sa ugovorom sklopljenim sa lokalnom upravom, a od sredstava koja su u ovoj godini opredijeljena u okviru programa izgradnje lokalne infrastrukture na teritoriji Herceg Novog. Izvođač radova je kompanija „Inicijal projekt“, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač, a ugovorom predviđeni rok za završetak posla je 25 dana.

Najčitanije