22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Šetalište Pet Danica u novom ruhu najkasnije do aprila

Šetalište pet Danica foto – Arhiv Opštine HN

Druga faza rekonstrukcije šetališta Pet Danica u Herceg Novom počela je krajem oktobra, a u lokalnoj upravi očekuju da će radovi ukupne vrijednosti 3,46 miliona eura biti završeni najkasnije krajem aprila naredne godine.

Druga faza rekonstrukcije, koju radi firma “Briv construction”, odnosi na potez od hotela “Palmon bay” do “Galeba”, a da je rok za završetak radova četiri mjeseca, sa mogućnošću produženja radi kišnih dana, praznika i drugih okolnosti.

“Očekujemo da će najkasnije do kraja aprila biti završeni i ovi radovi, a Herceg Novi imati uređeno šetalište duž Igala”, stoji u odgovoru.

Osim popločavanja, biti zamijenjena kompletna vodovodna, hidrantna, kanalizaciona i atmosferska mreža, rekonstruisana rasvjeta i obogaćen biljni fond, čime će biti završen kapitalni projekat i sređeno kompletno šetalište.

Briv construction” kao najpovoljniji izvođač dobio radove na tenderu početkom decembra prošle godine, nakon čega je 14. decembra potpisan ugovor.

Ukupna vrijednost radova u prvoj i drugoj fazi iznosi 3.469.811 eura sa uračunatim PDV-om.

Projektom planirano i popločavanje platoa oko zgrade Pošte u Igalu i uklanjanje privremenih objekata kao i sadnja drveća na pojedinim dionicama, kako bi se obogatio gradski biljni fond.

Prva faza ovog projekta završena je tokom ljeta kada je urađena rekonstrukcija šetališta od Titove vile do hotela “Palmon bay”.

Tokom ove i sljedeće godine u rekonstrukciju šetališta u Herceg Novom biće uloženo pet miliona eura, čime će kako očekuju iz Opštine, ono biti u potpunosti sređeno od Igala do Meljina.

Među projektima koje rade sa Vladom, naveli su izgradnju nove autobuske stanice, vodovodnu i putnu infrastrukturu na poluostrvu Luštica, ali i da će, u saradnji sa Morskim dobrom, urediti šetalište od hotela “Plaža” do Meljina, čija je vrijednost oko 1,5 miliona eura.

Vizija je da Herceg Novi infrastrukturno urede i povežu gradsko jezgro sa zaleđem grada, te da prihodi koje su ostvarili tokom 2023. ukazuju na sve veći investicioni potencijal poručuje prvi čovjek Optine Herceg Novi, Stevan Katić.

Najčitanije