9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi spreman za doček Patrijarha

Herceg Novi

Herceg Novi je spreman za svečani doček Njegove Svetosti patrijarha srpskog Porfirija, koji će biti upriličen u subotu 27. avgusta u manastiru Savina u 18 sati.

Patrijarh će u trodnevnoj zvaničnoj posjeti Herceg Novom boraviti povodom 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina, Velika Gospojina, a na poziv Opštine Herceg Novi i Mitropolije crnogorsko-primorske.

Tokom posjete, biće uprilčen sastanak patrijarha Porfirija sa predsjednikom Opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem, kao i zajednički obilazak grada.

Na dan slave manastira Savina, 28. avgusta, Njegova Svetost će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru od 09 časova. Istog dana od 18 sati biće održana Večernja litija, a od 20.30 sati predstavljanje izabranih dijela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Svečana akademija u čast 640 godišnjice od osnivanja Herceg Novog, biće održana 29. avgusta od 19.30 sati na Kanli kuli, nakon čega će uslijediti program “Đedov sabor – Od Dunava do mora sinjega”, posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija, koji će otvoriti Njegova Svetost patrijarh Porfirije.

Najčitanije