16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi u znaku Male fešte od naranče (foto)

Manifestacija Mala fešta od naranče održana po šestii put u Herceg Novom okupila je veliki broj Novljana i njihovih gostiju.

Feštu je otvorila u ime organizatora NVU „Ruke“, Milina Kovačević, koja je aludirajući na stih pjesme „Zeleničke tihe vale“ kazala da je Njegoševa ulica „stanica naših snova“ za omiljenu novsku feštu.

Na lijepo uređenim štandovima 40 izlagača izložilo je gastro delicije spremljene od naranče, suvenire, rukotvorine i domaće proizvode. Učesnika je bilo ukupno 50-tak koji su doprinjeli donatorskom stolu. Sve donirano pripalo je NVO Leptir i Milanki Stijović koja obezbjeđuje obroke za građane kojima je potrebna pomoć.

Mala fešta naranče 2020.

U programu su nastupili mažoretke kluba „Lili“ mališani dječjeg vrtića „Naša radost“ i vokalni sastav “Lira”.

“Iz godine u godinu imamo sve više izlagača, kao i prozvoda. Tema je dakle narača i uvjek se oduševimo ljudima koji su kreativni i nađu način da predstave naranču u nekom novom svjetlu. Nažalost naranača je u Herceg Novom i Boki Kotorskoj sve manje i to je tema koju možda malo svi izbjegavamo a trebala bi biti sve aktuelnija. Sve manje je domaće naranče i ako nešto ne uradimo bojim se da ćemo proći kao sa palmama. Naša fešta bi trebala negdje u budučnosti da bude početak te priče o bolesti naranči i agrum” – kazala nam je za Boka News Maja Erenji Her Brown u ime organizatora  NVU “Ruke” .

Mala fešta naranče 2020.

Ove godine program Male fešte od naranče obogaćen je programom „Natkuvavanje“ u kome su učestvovali renomirani kuvari iz Herceg Novog koji su pripremali razna jela u kojima je dominirao okus naranče.

Oni su kuvali i spremali delicije na maloj terasi Gradske kafane, a svoje gastro znanje i umijeće sa publikom podijelili su Jovanka Joke Stamenković iz „Jokine kužine“, zatim Dušan Janković iz restorana „Verige“, Đorđe Ratković iz Gradske kafane i Miro Vuksanović iz restorana „Jadran“.

Mala fešta naranče 2020.

Herceg-Novi je danas odisao narandžasto-žutom bojom, a fešta je organizovana uz podršku TO i Opštine Herceg Novi, Ministarstva turizma i Gradske kafane.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Izvor:M.M.

Najčitanije