13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovski Parking servis prihodovao od parkirališta 30 odsto više nego lani

Trg i garaža u H. Novom – foto LXXVI studio

U hercegnovskom preduzeću “Parking servis” zadovoljni su prihodima tokom ove godine, posebno u poređenju sa prošlom, ali konačno finansijsko stanje kažu da će znati početkom naredne godine. Prema riječima direktora Parking servisa Miladina Bata Vidakovića, zasad je poslovanje za 30 odsto bolje nego lani. Vidaković naglašava da preduzeće održava i koristi preko 1.000 parking mjesta. Pod režimom naplate u zoniranom području je njih 900, dok se preko 200 parking mjesta nalazi u garažama i parkiralištima.

Vidaković smatra da je izgradnja podzemne garaže u centru grada umnogome pomogla u rješavanju problema parkiranja, ali i podvlači da od više puta najavljene izgradnje garaže u Meljinama nisu odustali.

– Podzemna garaža pokraj zgrade Opštine je opravdala očekivanja, poboljšala ponudu grada i rasteretila mirujući saobraćaj u centru. Parkiralište na Toploj takođe je ispunilo očekivanja. Projekat javne garaže u Meljinama je na čekanju još od početka pandemije korona virusa, zbog pada prihoda koje smo zbog ove situacije tada imali, tako da će garaža u Meljinama, kako trenutno stvari stoje, sačekati naredno ljeto– kaže Vidaković.
Parking prostor koji je nastao rušenjem starog Zanatskog, svakog ljeta je zakupljen i prebukiran vozilima, tim prije što se nalazi u neposrednoj blizini mora. Vidaković smatra da je do iduće sezone neophodno njegovo uređenje i obavještenje vozačima na početku uske ulice Partizanski put o slobodnim parking mjestima. Međutim, još nije izvjesno hoće li to parkiralište ostati u zakupu “Parking servisa”.

– Prema našim saznanjima ova nepokretnost je otuđena, ali još uvijek nemamo zvanično obavještenje od dosadašnjeg zakupodavca. Cilj Društva je da nastavi zakup, ukoliko za to bude zainteresovan i novi vlasnik – objašnjava Vidaković i ističe da će nedostatak kontrolora zamijeniti vozilo sa sistemom za naplatu i kontrolu.

– “Parking servis” konstantno ima problem sa deficitom radne snage u oblasti kontrole i naplate opštih parkirališta u gradu. Trenutno je to jedan od ključnih problema u poslovanju. Na Zavodu za zapošljavanje Crne Gore skoro u kontinuitetu uvijek imaju objavljen oglas za upražnjeno radno mjesto kontrolora, ali dosad bez uspjeha da se neko zaposli – tvrdi Vidaković.

U “Parking servisu” sada je 36 angažovanih lica sa ugovorom o radu. Broj zaposlenih se nije povećavao posljednje 4 godine, a najviše nedostaje kontrolora opštih parkirališta.

/Ksenija Matović/

Izvor:Dan

Najčitanije