16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Pokazna tura „Hercegnovski vremeplov”

Pogled sa Kanli kule na stari Herceg Novi

Pokazna tura „Hercegnovski vremeplov“, koju je pripremila Agencija za razvoj Orjena kao cjelogodišnju ponudu predstavljena je u petak. Tura je namijenjena je aktivnim  turistima koji u 4 sata koliko obilazak traje, mogu proći kroz i burnu istoriju starog Herceg Novog i njegovog zaleđa.

Manje poznati lokaliteti uz dobro osmišljenu priču na ovaj način bivaju otkriveni kao nove turističke atrakcije vrijedne posjete. U okviru Kanli kule to su svakako urezani simboli unutar nekadašnjeg zatvora, ostaci džamije na Španjoli, a dublje u zaleđu se ističe austrougarski grb na Modroj ploči, Matkovića most, krčma Avramovića i lokacija čuvene Kotobiljske bitke, opjevane u Gorskom vijencu.

j Klimov, Moskva, učesnik na turi

Pokazna tura iskorišćena je za dodatno prilagođavanje odabranih priča, satnice i selekcije mikro-lokaliteta kako bi na kraju bio dobijen do detalja razrađen i maksimalno kvalitetan program. „Hercegnovski vremeplov“ je jedan od načina valorizacije našeg zaleđa, što je kontinuirani zadatak Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Najčitanije