14 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovskoj Službi zaštite i spašavanja isporučeno novo vozilo

Hercegnovskoj Službi zaštite i spašavanja isporučeno novo vozilo
Služba zaštite i spašavanja HN

Hercegnovskoj Službi zaštite i spašavanja danas je isporučeno vatrogasno vozilo rađeno i opremljeno po najsavremenijoj tehnologiji.

Time će biti značajno ojačani tehnički kapaciteti Službe i omogućeno još efikasnije djelovanje na terenu. Nabavku vozila vrijednog 270 000 eura finansirala je Opština Herceg Novi.

Inovativno rješenje ogleda se u smanjenju težine vozila jer je profil vozila izrađen od aluminijuma, rezervoar za gorivo od inoksa, pojasnio je Suad Bešlić, vlasnik fabrike iz Živinaca (BiH), koja je proizvođač.

„Radi se o najmodernijoj vrsti nadogradnje i veoma sam ponosan što imam priliku da ovakvo vozilo prvi put isporučim i za Crnu Goru. Karakteristike vozila su da ima 6000 litara vode, 600 litara pjenila, pumpu velikog kapaciteta, dva navalna vitla i top za vodu. Vaši vatrogasci su ovim obezbjeđeni da odgovore svakom zahtjevu spašavanja koji bude potreban. Mi smo tokom 2018. godine za tržište Njemačke proizveli 82 ovakva vozila smo, a radili smo i za vojsku Narodne Republike Kine“, istakao je Bešlić i dodao da je prijatno iznenađen opremljenošću, mogućnostima i organizovanošću hercegnovske Službe koju poredi sa pojedinim u državama zapadne Evrope.

Opština Herceg Novi u kontinuitetu podržava i osavremenjava rad Službe zaštite i spašavanja, a sada su se stekli uslovi i za nabavku novog vozila, istakao je predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Služba zaštite i spašavanja HN

„Zadovoljstvo je tim veće jer je prošlo 15 godina od kada je Opština zadnji put nabavila vatrogasno vozilo koje je poslednja riječ tehnike. Mislim da Herceg Novi, nabavkom ovog kamiona, definitivno ima najopremljeniju Službu zaštite i spašavanja ne samo u Crnoj Gori već i šire. Zaista želimo da bezbjednost naših građana ne bude upitna nijednog trenutka i da naša jedinica vatrogasne, i kada je u pitanju ljudstvo i kada je riječ o tehnici, može da djeluje pravovremeno“, kazao je Katić.

On je zahvalio pripadnicima Službe na dobroj i kvalitetnoj saradnji i požrtvovanju.
„Za nama je uspješna sezona koja je prošla bez većih požara, zahvaljujući prije svega svim ovim ljudima koji požrtvovano rade za svoj grad, svoju službu, a od kojih se uvijek očekuje da budu na visini zadatka. Zahvaljujem se još jednom i proizvođačima iz Živinica, drago mi je da je ovo prvi kamion koji je dostavljen u Crnu Goru, a vjerujem da će njihov kvalitet biti prepoznat“, kazao je predsjednik Katić.

Kako je kazao komandir Službe zaštite i spašavanja HN, Zlatko Ćirović, nabavkom vozila znatno su ojačani tehnički kapaciteti Službe.

„Nastavljamo saradnju sa lokalnom samoupravom, predsjednik Katić nam daje dodatno vjetar u leđa i nadamo se da ćemo i naredne godine ući u neke projekte koji će dodatno uticati na opremljenost Službe“, istakao je Ćirović.

Najčitanije