15 C
Kotor

Slušaj online radio

Novo vozilo i termovizijska kamera za Službu zaštite i spašavanja Herceg-Novi

Služba zaštite i spašavanja Herceg-Novi

Novo vatrogasno vozilo i termovizijska kamera isporučeni su juče Službi zaštite i spašavanja Herceg-Novi, u okviru projekta „Unaprijeđenje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica” koji sprovodi Opština Herceg-Novi.

S ciljem poboljšanja opštih sposobnosti, spremnosti i vremena odaziva operativnog tima Službe zaštite i spašavanja nabavljeno je malo vatrogasno vozilo za intervencije u urbanim i ruralnim sredinama, čija vrijednost iznosi 97.422 eura. Vozilo je opremljeno modulima za gašenje požara, savremenom vatrogasnom opremom i alatima.

Služba zaštite i spašavanja Herceg-Novi

Takođe, isporučena je termovizijska kamera visokih performansi za korišćenje u zatvorenom i òtvorenom prostoru, koja omogućava preciznu detekciju požarišta, lakše manevrisanje kroz dim, pomaže u boljoj navigaciji i ubrzanom donošenju odluka u kritičnim situacijama, te je na taj način moguće lakše uočiti unesrećene i spasiti ljudske živote.

„Otporna granica“ je veoma značajan projekat za Herceg-Novi, kazao je predsjednik Opštine, Stevan Katić. On je istakao značaj unaprijeđenja brzine djelovanja u vanrednim okolnostima, za šta su od presudne važnosti opremljenost službi i saradnja na prekograničnom području.

Služba zaštite i spašavanja Herceg-Novi

„Ovaj projekat je nastavak onoga što je Herceg-Novom potrebno, a to je da se Služba zaštite i spašavanja dodatno oprema svake godine“, naveo je Katić i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je grad dobio kvalitetno vozilo koje će unaprijediti reagovanje u slučaju požara, saobraćajnih nesreća i drugih kriznih situacija.

Najčitanije