15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Horizontalna i vertikalna signalizacija za veću sigurnost đaka

Saobraćajna signalizacija HN

Realizacija projekta postavljanja saobraćajne vertikalne i horizontalne signalizacije i opreme magistralnog i lokalnih puteva u zonama škola na teritoriji grada počela je ove sedmice. Na ovaj način, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi će u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada i Centrom bezbjednosti Herceg Novi dodatno doprinijeti sigurnosti djece na putu do škole.

Podsjećamo, u oktobru je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i Centra bezbjednosti Herceg Novi, na kojem je donešena odluka o zajedničkoj kampanji koja će za cilj imati podizanje nivoa svijesti kod učesnika u saobraćaju o bezbjednosti i sigurnosti učenika.

Kako je kazala sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, u prethodnom periodu su sprovedene sve procedure i nabavka posebnih znakova kojima će se svim učesnicima u saobraćaju skretati dodatna pažnja da se nalaze u zoni vaspitno-obrazovnih jedinica.

Ona je istakla i da je prethodnih dana postavljena vertikalna signalizacija na više lokacija u Herceg Novom, a ovih dana se izvode radovi na iscrtavanju horizontalne signalizacije. Prva lokacija na kojoj je izvršeno iscrtavanje je u Zelenici u blizini OŠ „Ilija Kišić“, za koju su iz Mjesne zajednice i Savjeta roditelja više puta upozoravali na problematiku bezbjednosti djece koja pohađaju tu školu.

Saobraćajna signalizacija HN

Projekat postavljanja saobraćajne signalizacije predstavlja početak kampanje za poboljšanje saobraćajne kulture sa posebnim fokusom na bezbjednost djece, a druga faza ovog projekta biće realizovana u toku drugog polugodišta i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore.

-Svi mi, kao učesnici u saobraćaju, moramo pokazati dodatnu odgovornost i poštovati sve ono što nam je zakonska obaveza kada je saobraćaj i sigurnost učesnika u saobraćaju u pitanju, poručila je Zambelić Pištalo.

Najčitanije