12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Hotel Regent Porto Montenegro ostvario rekordnu posjetu i najavio…

Susret sa novinarima – Hotel Regent

Hotel Regent Porto Montenegro u 2018. godini ostvario je rekordnu posjetu, 20.880 noćenja, odnosno 4.700 više noćenja,  što čini rast od 27 odsto a ukupnih prihoda 28 odsto, saopštio je danas novinarima, Roko Palmić direktor prodaje i marketinga hotela.

„Najviše posjetilaca imali smo iz Velike Britanije, SAD i Rusije. Zabilježili smo porast boravka engleskih turista od 40, američkih 55 i ruskih od 35 odsto. Posebno je značajan porast broja ruskih turista, obzirom da je bio očekivan pad njihove posjete zbog političke situacije. Iz Izraela smo imali porast od nevjerovatnih 1.200 odsto jer je izraelska agencija zakupila čitav hotel na 10 dana. Porast broja turista zabilježen je i sa arapskog tržišta, 28 odsto, indijskog 66 odsto, prošle sezone organizovao jednu indijsku svadbu, a ove godine biće održane dvije, kao i turskog tržišta odakle najčešće dolaze gosti zbog razvijanja biznisa u Crnoj Gori“ – kazao je Palmić.

Kako je kazao udio engleskog turista u ukupnoj posjeti bio je čak 20 odsto, 11 odsto turista iz SAD-a. Menadžment u 2019. predviđaja popunjenost hotela od 53 odsto na godišnjem nivou i rast  broja gostiju od 10 odsto.

„Nemamo problema sa popunjenošću kapaciteta tokom jula i avgusta, a najpopularniji mjeseci su maj, jun i septembar. Gosti uglavnom unapred rezervišu naše kapacitete tako da skoro nemamo „last minute“ rezervacija. U podsezoni i zimskom periodu imamo popularne pakete sa SPA ponudama kao i ponude za organizaciju konferencija…“ – kazao je Palmić.

Naredne godine planiramo učešće na poznatim turističkim sajmovima u Londonu, Berlinu, Moskvi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Izraelu ali i na regionalnom tržištu, poručio je Palmić.

Roko Palmić – foto Boka News

„U oktobru 2019.  bićemo domaćini prestižnog Private Luxury Forum koji će biti najznačajniji turistički događaj u Crnoj Gori, koji će okupiti najeminentnije profesionalce koji se bave prodajom luksuznih turističkih aranžmana, predstavnike luksuznih hotela i hotelskih lanaca. U pripremi ovog događaja koji se prvi put održava u ovom dijelu Evrope, hotel Regent je uključio Nacionalnu turističku organizaciju i Ministarstvo održivog razvoja turiizma Crne Gore“ – najavio je Palmić.

Elena Ljiljanić PR menadžer kazala je da u zimskoj sezoni hotel Regent nudi paket aktivnog odmora koji uključuje fitnes, biciklizam i vožnju daske za veslanje sa cijenom od 800 eura za dvije osobe što je veoma konkurentno za britansko tržište.

Ona je kazala da raznovrsnim turističkim paketima i ponudom žele da Hotel Regent i Crnu Goru pozicioniraju kao destinaciju za aktivni turizam.

Božićni bazar

„Naši gosti pokazali su veliko interesovanje za obilazak Boke Kotorske i njenih znamenitosti, helikopterske ture panoramskih letova, iskazali interesovanje za maslinarstvo, obilazak vinarija, Skadraskog jezera, Biogradske gore, Durmitora….“ kazala je između ostalog Liljanić.

Ona je najavila Božićni bazar koji će se održati tokom tri vikenda u decembru i festival hrane.

Hotel Regent Porto Montenegro organizuje doček Nove 2019. godine uz učešće mađioničara – iluzionista, nastup “Artemija & Adriatic Benda” i performans modernog plesa.

Najčitanije