16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Hroničari vremena slave 60 godina – Retrospektivna izložba foto kino i video kluba “Mladost”

Foto kino i video klub"Mladost" revija dokumentarnih filmova o Tivtu
Foto klub “Mladost”

Retrospektivna izložba foto kino i video kluba “Mladost” Gornja i Donja  Lastva

biće svečano otvorena u ponedeljak, 15.novembra 2021. godine u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 19 sati.

Foto kino i video klub pod imenom “Mladost” osnovan je 1961. godine, a svoju djelatnost odmah je proširio i na Donju Lastvu. Od samog formiranja, u kontinuitetu odmah je organizovano 7 kurseva za foto amatere /4 u Donjoj, a 3 u Gornjoj Lastvi/ u kojima su uzela učešća 84 polaznika. Od 1970. godine klub je proširio djelatnost na amaterski film. U tome je značajnu pomoć pružio Aleksandar Antonić, iskusni kino amater iz Beograda, koji je odžao prvi kurs domaćim polaznicima. Na tri kursa u Donjoj Lastvi, ovu obuku pohađalo je 36 polaznika. Obuku su organizovali iskusni članovi kluba: Anđelko Stjepčević, Krsto Kiko Tomičić, Anton Marković i Roko A. Stjepčević.

Godinama, članovi kluba bili su svojevrsni hroničari ukupnih društvenih, kulturnih, sportskih i privrednih zbivanja u Tivtu. Na mnogobrojnim fotografijama i filmovima zabilježili su dešavanja od neprocjenjivog značaja za istoriju grada.

Izložbu povodom 60 godina foto kino i video kluba “Mladost” svečano će otvoriti član kluba Neven Staničić na platou ispred galerije.

Plakat FKK Mladost

Foto kino i video klub „Mladost” – hroničari vremena

Foto sekcija kluba osnovana je u okviru foto kluba „1.maj” još davne 1957 godine. Prvi kurs je održan u Gornjoj Lastvi a predavač je bio tivatski fotograf Anton Tonći Nikolić.

Samostalni Foto kino i video klub „Mladost” zvanično je osnovan 1961 god. Klub je jedan od najstarijih u Boki Kotorskoj i danas je aktivan.

Najčitanije