12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatska najavila novi režim na granici sa Crnom Gorom

GP Karasović
GP Karasović

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je u utorak novi režim koji će se sprovoditi na granici sa Crnom Gorom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obaveznu samoizolaciju od 14 dana.

“Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama regiona i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva”, rekao je Božinović novinarima u Zaprešću, prenosi Hina.

Istakao je da je u srijedu sastanak Nacionalnog štaba na kojem će vjerovatno donijeti odluku kojom će promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Crnom Gorom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, ali i kada je u pitanju putovanje za građane Kosova i Sjeverne Makedonije.

“U srijedu ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u ponoć sljedeći dan; međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerovatno režim koji je postojao – a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, sjutra će o tome biti riječi i vjerovatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo…”, naglasio je Božinović.

Najčitanije