14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Radošević (Bokeški Forum): HGI nije moj predstavnik

Bokeški Forum, zakon, odluke, porez,nakon izbora
Bokeški Forum

“Ja sam Igor Radosević član Bokeskog foruma. Hrvat. Ponosni Hrvat! Kada je bilo najteže to sam ponosno isticao dok ste vi iza škura posmatrali svo zlo koje se oko nas dešavalo. Zlo za koje je najviše odgovoran vaš veliki šef koji je, kad je promjenio politiku i retoriku vas  isturio da pokaže svoj “ogromni” demokratski kapacitet” – poručuje u zvaničnom saopštenju član glavnog odbora Bokeškog Foruma.

“U početku ste doveli u zabludu ljude koji su časno i iz najplemenitijih pobuda pošli za tom idejom, ali su ubrzo shvatili u što ste vi pretvorili tu ideju i na vrjeme vas napustili. A pretvorili ste je u realizaciju sitnih interesa, kako biste sa stola pokupili mrvice koje vam je veliki šef bacao. Sada vas kao Hrvat iskreno molim da vam šef nadje neko novo uporište, a nas da pustite da sa svojim prijateljima Crnogorcima, Srbima i ostalima gradimo sretnu i bogatu BOKU. Možda vam šef napiše neki putni nalog za sjever Crne Gore gdje ste veoma dobro prošli na zadnjim parlamentarnim izborima. Mnogo bolje nego u Boki.

Vaše teze od ranije poznate da “ko nije u HGI nije Hrvat” i vaše prezentacije kao predstavnika hrvatskog naroda, kod svakog dobronamjernog čovjeka izazivaju neopisiv osjećaj stida. Zbog toga što su i zbog vas takvih kakvi ste u crnogorskoj Skupštini doneseni brojni zakoni koji su ojadili i Boku i Bokelje. Bili oni Hrvati, Srbi ili Crnogorci.

Tako ste brigu za one koje “predstavljate” pokazali i usvajanjem suludog Zakona o prostornom planiranju, čime ste direktno doprinjeli da se bokeška obala oskrnavi i izgubi njena autentičnost. Sve za račun vašeg velikog šefa i njegovih tajkuna i modernih biznismena.

Zbog toga, uz još jedno najdublje poštovanje prema onim ljudima koji su vam pristupili sa najčasnijim mogućim namjerama, a kojih više nema u vašem interesnom jatu osjećam prije svega obavezu prema sebi da javno kažem:vi niste niti će te ikada biti moji predstavnici” – kaže se u saopštenju koje potpisuje član glavnog odbora Bokeškog Foruma Igor Radošević.

Najčitanije