25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatske zračne luke do početka ljetnje sezone omogućiti će testiranja na Covid 19

Foto – Zračna luka Dubrovnik

Zračna luka Split i Zagreb već imaju organizovano testiranje na Covid19, a uskoro se očekuje i da ostalih zračnih luka koje imaju međunarodni promet da osiguraju testiranje na Covid19.

Kako prenosi Croatian Aviation, zračne luke Dubrovnika, Pule i Zadra rade na organizaciji te će do početka ljetne sezone omogućiti testiranja na Covid19 u zračnim lukama.

“Zračne luke Dubrovnik, Zadar i Pule (jedine uz Split i Zagreb koje trenutno imaju međunarodni promet) ne nude mogućnost testiranja u samoj zračnoj luci, no iz sve tri spomenute zračne luke dobili smo potvrdu kako management radi na pripremi te će se do početka ljetne sezone odnosno većeg broja međunarodnih linija osigurati sve da testiranje (PCR ili brzi test) bude dostupno u putničkim terminalima u pulskoj, zadarskoj i dubrovačkoj zračnoj luci“, navode iz Croatian Aviationa.

Testiranje u zračnim lukama je već prije trebalo organizirati, jer je odavno jasno kako će za povratak u matične države trebati imati negativan test ili tzv. covid putovnice.

To je ključno kako bi to isto mogli komunicirati prema našim tržištima. Nažalost kasnimo, jer se već sada rade rezervacije, a mi još uvijek nismo posložili sve na terenu – logistiku, infrastrukturu i standardizirali cijene testotva, da su cijene iste u cijeloj Hrvatskoj.

Bit ćemo spremni do 15.juna, nadam se, no pitam se koliko ćemo do tada izgubiti potencijalnih gostiju.

Najčitanije