26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Humani čin zaposlenih iz tri kompanije – zajedno za život

Luštica bay – Prijavilo se 58 zaposlenih za doniranje krvi

Velikom zajedničkom donacijom krvi zaposlenih iz Luštica Development, The Chedi Hotel i Mamule Island, sakupljeno je 31 donatorska jedinica ove dragocjene tečnosti za lokalnu zajednicu Boke Kotorske.


Kompanija Luštica Development je organizovala veliku humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih, u združenoj inicijativi tri tima – Luštice Development, The Chedi hotela i Mamule Island – koji zajedno čine dio sistema kompanije Orascom, prisutne u Crnoj Gori gotovo petnaest godina. U akciji je prikupljena 31 donatorska jedinica, od prijavljenih 58 dobrovoljaca.

„Uspješno je realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi naših zaposlenih, u saradnji sa Crvenim krstom i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore  –  podižemo rezerve krvi u našoj zajednici. Uz veliku zahvalnost i ponos na sve dobrovoljce naših timova: Luštica Development, The Chedi hotel i Mamula Island, ističem da je ovo samo jedna u nizu humanitarnih aktivnosti u lokalnoj zajednici koje planiramo u budućem periodu, a koje jasno demonstriraju korporativnu kulturu koja se temelji na solidarnosti i svijesti o tome kako možemo doprinijeti društvu na tako važnom nivou. Između ostalog, i ovom akcijom, podržavamo Crveni krst Tivat, osiguravajući siguran i lak pristup zalihama krvi, koje svakodnevno spašavaju živote naših sugrađana“, izjavila je Olga Radović, direktorka za ljudske resurse Luštice Development.

Luštica Bay kroz ovaj vid humanitarnog djelovanja želi da potvrdi svoju opredijeljenost pripadanja i podrške lokalnoj zajednici u kojoj živi i razvija se, ujedno nastojeći da stvori okruženje u kome će zaposleni pronaći najbolje uslove za rad i napredak.

Donator generalni menadzer The Chedi hotela Jan Albers

„Današnja donacija krvi zaposlenih u tri kompanije iz sistema Orascom Development Holding-a, je primjer dobre prakse saradnje crnogorskih i internacionalnih kompanija sa domaćim institucijama, najbitnijim za odvijanje što boljeg kvaliteta zivota i svakodnevice. Želim da istaknem da je dobrovoljno davanje krvi jedan od najplemenitijih vidova pomoći koje pojedinac može pružiti svojoj okolini, a u današnje vrijeme je puno izazova – empatija nam je svima prijeko potrebna, dodao je Petar Milošević, predsjednik OO Crveni krst Tivat.

Iz kompanija ističu da će korporativno organizovanje davanja krvi postati praksa jednom godišnje, a u kalendaru različitih korporativnih aktivnosti planirane su različite donacije – ne samo finansijske prema lokalnim institucijama, već one u kojima su zaposleni aktivni pojedinci i timovi, i daruju svoje vrijeme, ideje i podršku u različitim segmentima funkcionisanja lokalne zajednice.

Najčitanije