7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarni koncert: Koprivica nastupio u Domu starih „Grabovac“

DOM STARIH RISAN, 18.12.2023.

U okviru duže turneje po ustanovama od posebnog društvenog značaja, među kojim su i domovi starih u Crnoj Gori, Dragan Koprivica je juče gostovao u Domu starih „Grabovac“ u Risnu, uz druženje sa korisnicima ove najstarije ustanove za zbrinjavanje starih, iznemoglih, hronično oboljelih i invalidnih lica u Crnoj Gori.

Raznovrstan jednosatni program Koprivica je započeo čitanjem svojih humorističkih aforizama uz puno smijeha prisutnih korisnika, koji su izvrsno razumijevali satirične poruke o našem mentalitetu, muško-ženskim odnosima, porodici, ljubavi, politici, krizi društvenih institucija, devastaciji pravosuđa…

Zatim je uz harmoniku pjevao poznate narodne pjesme, uz koje su pjevali korisnici i osoblje Doma, a potom otpjevao neke hitove među kojima i čuvenu italijansku melodiju „O, Sole mio“ i stari hit Đorđa Marjanovića „Devojko mala“.  Na kraju uspješnog druženja Koprivica je obećao da će na poziv Uprave Doma „Grabovac“ ponovo doći, i poželio srećnu Novu 2024. godinu svim korisnicima i Upravi Doma u Risnu.

U okviru svoje bogate turneje tokom posljednjih mjeseci humanitarne koncerte je održao i u Domu starih „Duga“ u Martinićima, Domu starih „Nikšić“, Domu starih „Podgorica“, Domu starih „Bijelo Polje“ i Domu starih „Pljevlja“.

Takođe je s gostima programa nastupao i u drugim ustanovama od posebnog društvenog značaja, kao što su: Specijalna bolnica za psihijatriju „Dobrota“ – Kotor, Dječji dom „Mladost“ – Bijela, Herceg Novi; u budvanskoj „Akademiji znanja“ održao je donatorski koncert za JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ – Budva, a nastupao je i u JU Zavod „Komanski most“ Podgorica, „Kakaricka gora“ Podgorica i Centar „Ljubović“ Podgorica.

Zabavni program nedavno je održao i u zatvorskim jedinicama u UIKS-u u Spužu i Bijelom Polju. Tokom ove nedjelje održaće prednovogodišnji koncert i u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“, na kojem će prisustvovati i učenici JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun“ Podgorica.

Treba napomenuti da je i Studentski teatar, kojim rukovodi Koprivica, predstavom „Desert flower“ nastupao u humanitarne svrhe u Dječjem domu „Mladost“ Bijela, Domu starih „Duga“ u Martinićima, JU „Komanski most“, Centar „Ljubović“ i „Kakaricka gora“.

Najčitanije