27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Hutisti gađali teretni brod i američke ratne razarače u Crvenom moru

NEDAVNI NAPAD U ADENSKOM ZALIVU AFP

Jemenski hutisti koje podržava Iran gađali su brod za rasuti teret Propel Fortune u Adenskom zalivu, rekao je vojni glasnogovornik skupine Jahja Sarea u govoru koji je prenijela televizija u subotu ujutro.

Hutisti napadaju brodove u Crvenom moru od novembra u, kako kažu, kampanji solidarnosti s palestinskim narodom pod opsadom u Pojasu Gaze.

Sarea je također u subotu rekao da su gađali “više američkih ratnih razarača u Crvenom moru i Adenskom zaljevu sa 37 dronova”.

U subotu ujutro, brodovi i zrakoplovi američke mornarice oborili su 15 letjelica bez posade (UAV) jemenskih hutista u području Crvenog mora, priopćilo je Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM).

Vojska je odgovorila na veliki napad hutista koji su pokrenuli u Crvenom moru i Adenskom zaljevu, rekao je CENTCOM u objavi na platformi X.

Bespilotne letjelice “neposredna su prijetnja trgovačkim brodovima, američkoj mornarici i koalicijskim brodovima u regiji”, rečeno je.

Sarea je rekao da će nastaviti s napadima “sve dok agresija ne prestane i dok se ne ukine opsada palestinskog naroda u Pojasu Gaze”.

Izvor:Hina

Najčitanije