12 C
Kotor

Slušaj online radio

I u Medulinu se kažnjava “rezervecija” plaže peškirima

Medulin

U jeku sezone na obali sve više problema, ne s koronom nego s peškirima i rekvizitima za plažu. I Medulin je odlučio kažnjavati turiste koje svoje mjesto na plaži rezerviraju ostavljanjem peškira na plaži. Kako prenosi RTL. komunalni redari svakog jutra peškire s plaže odnose u opštinsko skladište. Kada dođete po svoje peškire ili ostale rekvizite koje ste ostavili tijekom noći platit ćete kaznu u iznosu od 500 kuna.

“Na našoj destinaciji trenutno boravi 32 hiljade gostiju i sad zamislite da svaki gost koji je tu rezervira sebi mjesto na plaži”, rekao je za RTL Enco Crnobori, direktor Turističke zajednice općine Medulin.

Opština je za potrebe akcije uklanjanja plažnih rekvizita angažirala samo tri komunalna redara koji sa dvije manje plaže napune cijeli automobil peškirima i ostalih rekvizitima kojima turisti pokušavaju sačuvati svoje mjesto na plažama.

“Ljudi su uobičajeno bijesni, ali na kraju se svi smire jer shvate da su prekršili zakon. Ono što je uobičajeno i obavezno, plate kaznu”, rekao je za RTL komunalno-prometni redar oppštine Medulin Armin Grabar.

Ukoliko kaznu platite na licu mjesta kazna je 250,00 kn, a ovo podržava većina turista koji su bili u TV prilogu. Jasno ima i onih koji smatraju kako vrijedi ona Tko rano rani i ne vide problem u rezervaciji mjesta na plaži.

Prema riječima načelnika mjera je učinkovita i traje do smjene gostiju, tada ponovno novo pristigli turisti nauče lekcije kada dobiju kaznu. Također ne vrijede ista pravila za sve plaže. Prema navodima općine kontrole su najstrože na prirodnim plažama i javnim površinama.

“Trenutno se vrši kontrola na prirodnim plažama koje nisu pod koncesijskim odobrenjima jer plaže koje su pod koncesijskim odobrenjima tu korisnici istih sami provode red i brinu se o tim istim plažama”, rekao je za RTL načelnik općine Medulin Ivan Kirac.

Podsjetimo još 2017. Makarska je uklonila sve peškire tokom noći, a ove godine sezonu uklanjanja rekvizita s plaže počela je novoizabrana mlada načenica Podgore.

Najčitanije