18 C
Kotor

Slušaj online radio

Iberia završila s letovima prema Hrvatskoj

Iberia

Iberia je jučer, 27. septembraa, odradila svoj posljednji let prema Dubrovniku. To je ujedno bila jedina linija ove poznate španjolske aviokompanije prema Hrvatskoj u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. U normalnim okolnostima kompanija je, uz Dubrovnik, prometovala i prema Zagrebu, Splitu i Zadru, donosi portal Croatian Aviation.

Nakon lockdowna kompanija je prvo odgađala početak redovnih operacija iz Madrida prema Zagrebu, Splitu i Zadru. Na početku srpnja (03.07.) uvedena je linija Madrid – Dubrovnik koja je prvo prometovala tri puta tjedno, u kolovozu su dodana još dva tjedna leta, a linija je u rujnu ponovno smanjena na tri leta tjedno. Kompanija je ranije planirala prometovati na ovoj liniji i u listopadu, no zbog slabe potražnje to se ipak neće dogoditi te je jučer (nedjelja, 27. rujna) odrađen posljednji let na ovoj liniji.

Podsjećamo, linija Madrid – Zagreb u špici ljetne sezone 2019. godine prometovala je gotovo dva puta dnevno. Kompanija je prije izbijanja pandemije najavila širokotrupne zrakoplove tipa A330 na liniji Madrid – Dubrovnik za septembar ove godine, no to se iz očitih razloga ipak nije dogodilo.

Najčitanije