16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Igor Petković (SD): Nurković da koncesionarima nudi svoju đedovinu

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Polemika između Socijaldmokrata i Bošnjačke stranke oko namjere Vlade da crnogorske aerodrome ponudi u dugoročnu koncesiju, dobija na žestini jer je odbornik SD u SO Tivat Igor Petković ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića (BS) nazvao “m,oračnom gromadom” i poručio mu da njegove namjere u vezi sa ovdašnjim aerpdromom neće proći.

Nurković koji je najavio da će aerodrome u Podgorici i Tivtu biti dati u koncesiju na rok od 25 do 30 godina, prvo je Socijaldemokratama čiji kadrovi upravljaju državnim preduzećem Aerodromi Crne Gore (ACG) poručio da se Vlada upravljajujući tim državnim resursom, neće voditi interesima SD-a.

“Znam da ih ovakve najave pogađaju, ali se moramo izdići iznad ličnih interesa SD-a. Sve ih to pogađa jer su u ovoj kompaniji pozapošljavali rodbinu i prijatelje, ali to ne može biti preče od interesa države. Posmatrajmo kako je to urađeno u okruženju. Kod nas će biti sve transparentno i po zakonu i nikako drugačije ne smije da bude”-kazao je “Vikend  novinama“ ministar Nurković. On je špekulacije da lobira za tursku kompaniju TAV što je u više navrata iskazala interesovanje da zakupu crnogorske aerodrome, nazvao “lažima i podmetanjima”.

Petković koji je visoki funkcioner SD Tivta i odbornik te partije u lokalnom parlemnetu, kao i dugogodišnji radnik ovdašnjeg aerodroma gdje trenutno obavlja dužnost šefa prijema i otpreme vazduhoplova, na svom je fejsbuk profilu Nurkovića ironično nazvao “moralnom gromadom” i implicirao da ministar saobraćaja ništa ne zna o funkcionisanju složenog tehnološkog sustemma kakav je jedna vazdušna luka, niti je pokazao interesovanje za to.

“Zamislite čovjeka koji nikad kao resorni ministar nije ni došao u posjetu aerodromima, nije ni vidio na koji način ovaj sistem funkcioniše, (mada iskreno, teško bi to njemu bilo i objasniti), a koji dođe u situaciju da priča o valorizaciji aerodroma. Zamislite to poštenje đe sebi dodjeljuje naknade kao direktor Monteputa, đe kćerki prebacuje državni novac za nevladinu organizaciju, u čijim rukama stoji nepotpisani kolektivni ugovor Aerodroma Crne Gore, kroji sudbinu radnicima koju su prije neki dan opslužili rekordni broj putnika na aerodromu Tivat”- napisao je Petković “pobravši” mnogo lajkova i podrške učesnika u diskusiji.

On je ministru saobraćaja zamjerio što umjesto da pričaju “o povećanju naknada i ulaganju od naših sredstava u infrastrukturu, kao nagradu hoćete da nas date nekome da upravlja sa najboljim preduzećem kojeg Crna Gora ima.”

“Neki su stari ljudi iz Tivta ovu zemlju koja se sada zove aerodrom Tivat dali na korišćenje kako bi ova država napredovala, a ne kako bi je vi dali nekome u zakup. Ako vam je do toga, ponudite vašu zemlju, lako je tuđu krčmiti. Neće moći gospodine Nurkoviću!!!”- poručio je funkcioner tivatske SD Igor Petković ministru saobraćaja i pomorstva.

Izvor:S.L

Najčitanije