16 C
Kotor

Slušaj online radio

In memoriam – Miško Radulović

Miško Radulović

U Kotoru je iznenada preminuo Milivoje Miško Radulović /73/ dugogodišnji vaterpolista Primorca, koji je ostavio neizbrisiv trag u bogatoj istoriji kluba iz Kotora.

Kao i mnoga djeca od malih nogu je bio na bazenu a u prvom timu prvoligaša iz Kotora igrao je od 1966. do 1983. godine. Počeo je kao bek ali je kasnijih godina sve više učestovao u napadačkim akcijama, pa je na utakmici Kotor-Mladost /Bijela/ 32-5 17. septembra 1977. godine postigao čak 16 golova i postavio rekord Prve lige.

Kao dugogodišnji prvotimac Primorca učestovao je u mnogim važnim utakmicama svog kluba koji je tada sticao ugled i uvažavanje kako u Jugoslaviji tako i u Evropi. Do kraja života pratio je sve što se dešava u Primorcu i rezultate koje je klub postizao na svim takmičenjima. Privrženost Primorcu naslijedio je od oca Neđeljka koji je dugo godina bio funkcioner a i predsjednik kluba.

Strastven i borben izgarao je na utakmicama, davao polet saigračima, bio ljubimac publike, a tačnim udarcima pogađao je mrežu koju su čuvali najbolji golmani u Jugoslaviji. Upamćen je kod publike na svim bazenima gdje je igrao i stekao brojne prijatelje iz vaterpola sa kojima je održavao kontakte do kraja života.

Bio je kandidat za državni tim i član selekcije olimpijskih nada na turniru u Lavovu 1968. Dobitnik je brojnih priznanja namijenjeih istaknutim sportistima.

Kao trener PVK Tivat je 1991. uveo u Drugu vaterpolo ligu bivše države, trenirao je i PVK Lastvu.

Humanost i hrabrost posebno je ispoljio 15. aprila 1979. godine pomažući sugrađanima u razornom zemljotresu kada je uskakao tamo gdje je bilo najopasnije kako bi se građani izvukli iz razrušenog grada.

Sahrana Milivoja Radulovića biće obavljena u subotu 13. avgusta na gradskom groblju u Kotoru.

/VPK Primorac/

Najčitanije