11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Isplovljavanje „Irine VU” i dalje je misterij – za nestanak zaplijenjene jahte uključenima prijeti kazna do 5 godina zatvora

Irina VU

Potpredsjednik Vlade RH, Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak u Ninu da se još utvrđuju okolnosti u kojima je prije tri mjeseca iz marine u Betini nestala blokirana jahta ruskog oligarha Alishera Usmanova te da su u istragu uključeni i DORH i SOA.

Boravak ministra u Ninu novinari su iskoristili za pitanje o isplovljavanju jahte iz marine u Betini „Irina VU”, koja je bila pod sankcijama Europske unije, SAD-a i Velike Britanije kao dio imovine ruskog oligarha Alishera Usmanova, bliskog prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

– Još uvijek utvrđujemo okolnosti nestanka jahte, znamo svi da je nestala pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Kako se to dogodilo i je li bilo propusta u samom sustavu, to ćemo utvrditi sada i mi kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a uključeni su i SOA, DORH, Ministarstvo unutarnjih poslova te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koji su temeljem odluke jahtu plombirali. – rekao je Butković.

Na novinarsko pitanje tko je odgovoran i zašto tri mjeseca nitko nije reagirao, ministar Butković je odgovorio kako su za informacije bili zaduženi svi oni u lancu koji su znali za tu situaciju.

– Vidjet ćemo, ne mogu nikoga prozvati dok ne budem imao sve informacije, a na temelju njih ćemo donijeti odgovarajuće odluke. – rekao je Butković.

Mediji su ovih dana izvijestili da je jahta prije tri mjeseca pod okriljem noći misteriozno nestala i da je u luku na Murteru uplovila gotovo ista jahta, ali ispostavilo se da to nema nikakve veze s „Irinom VU” koja je sada usidrena u turskoj marini Didim na Egejskome moru.

Izvor:Hina

Najčitanije