27 C
Kotor

Slušaj online radio

Ivo Vizin – Kapetan od snova

ivo vizin – plakat

Predstava ,,IVO VIZIN – KAPETAN OD SNOVA”, o najpoznatijem kapetanu iz Boke, i prvom Slovenu koji je oplovio svijet, imaće svoju premijeru u srijedu 5. decembra u 20 sati u Kulturnom centru ,,Nikola Đurković”.

Predstava je rađena po tekstu Jelene Milošević, nagrađenom na konkursu ASSITEJ-a 2017. godine, u režiji Zorana Rakočevića.

Nastala je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” iz Kotora.

Priču, šta je kapetan Ivo morao da preživi, kako bi 1852. godine bio spreman da se uputi na devetogodišnji put oko svijeta i pređe 100. 000 hiljada nautičkih milja, prikazaće glumci: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Branka Femić i Pavle Ilić.

“Ivo Vizin je svojim saosjećanjem sa ljudima koji su prošli kroz njegovo teško djetinjstvo stvorio sebi vječan put. Dosegao je do Rta dobre nade prije nego se otisnuo na pučinu. Jer dobra nada je unutra, u svakome od nas. Pitanje je samo da li će scile i haribde našeg brzog života u kojem gubimo empatiju, zaboravljamo najpreče – porodicu i najbolje prijatelje, u kojem jurimo za ispraznim uspjehom karijere i ostvarenjima u kojima smo surovo osamljeni i udaljeni od suštine, uspjeti da nas zauvijek zarobe i poraze kao ljude. Otisnimo se u plovidbu života”, kaže se u najavi predstave.

Najčitanije