22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

IX Festivala gudača završava se koncertom u crkvi Svetog Pavla

Festival gudača

Nakon osam dana intenzivnog i posvećenog rada u radionicama za gudače, mladi muzičari, učesnici IX Festivala gudača, predstavili su svoj talenat. Koncerti su održani u  Muzeju grada Perasta,  a brojna publika je uživala uz nadarene mlade i perspektivne umjetnike.

Na tri koncerta nastupilo je ukupno 40 polaznika a najmladja polaznica iz Austrije, osmogodišnja Lilly Ann Haas odsvirala je popularnu kompoziciju Monti – Čardaš, što je izazvalo ovacije publike i posjetilaca. Na programu su bila djela klasične muzike u izvodjenju solista i različitih kamernih sastava. Festival je, kao i prethodnih godina, pokazao  da spajanjem različitih kultura, iskustava i znanja, rezultira kvalitetom programa, ukupnog sadržaja  i podizanjem nivoa znanja. IX Festival gudača ove godine se organizuje pod sloganom ,,Čujte nas” jer mladi muzičari žele da  predstave svoje sposobnosti  i učine i druge ljude sretnima vodeći ih kroz čaroliju zvanu MUZIKA , IX Festival gudača i Kotorski festival pozorišta za djecu.
Festival gudača
Festival završava večeras koncertom u crkvi sv Pavla u 21 sat na kojem će se predstaviti Gudački kvartet Beogradske filharmonije .

Najčitanije